Flatekvål jubler her etter at hun og Mol har sikret NM-gullet. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Flatekvål etter NM-gullet: – En deilig seier

Kaia Markhus Flatekvål (17) tok torsdag NM-gull i U19-klassen sammen med Melina Mol (16).


– Jeg var veldig nervøs før kampen og i starten av kampen, men så kom vi inn i en flyt og vi kommuniserte bra, så jeg synes det var en veldig gøy kamp. Det var en deilig seier, sier hun etter at hun og Mol har feid all motstand av banen underveis i U19-NM.

I finalen ble Julia Moi Tennøy og Elise Munkejord Pedersen slått med 21-16 og 21-12. Det foran et fullsatt Koll Arena.

– Det var mye god stemning og man kjenner det på nervene. Men det er egentlig bra, for man får mye adrenalin og holder seg skjerpet. Man klarer ofte å stenge det litt ute, men jeg synes det er veldig gøy å ha publikum og at man får applaus underveis.

– Det var veldig gøy at så mange kom for å se på, spesielt når man vant, legger hun til.

Pallen under U19-NM. Flatekvål (nummer tre fra venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hennes andre NM-gull

Dermed sikret Kaia sitt andre NM-gull i sandvolleyball. Hennes første kom i U17-klassen da hun vant sammen med Ingrid Ronnes i 2020. I tillegg har hun sølv fra U15-NM i 2018.

De siste to årene har hun gått videregående på Toppvolley Norge og har nå et år igjen på skolen.

– Jeg har gått på Toppvolley Norge, så jeg føler at det har vært et bra opplegg der. Jeg skulle ønske det var litt mer beach, men det tror jeg kommer mer av i år. Men jeg føler at både jeg og Melina har utviklet oss som beach-spillere. Kommunikasjonen og samspillet har blitt mye bedre og vi har tatt framskritt.

Flatekvål henter opp en ball i forsvar. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Et år sammen

For det er ikke mer enn ett år siden de to makkerne spilte sin første turnering sammen. Det var under U18-EM i fjor sommer. Da ble det tre strake tap i gruppespillet, men jentene hentet verdifull erfaring.

– Ja, U18-EM i fjor var vår første turnering sammen, og der møtte vi også EM-vinnerne blant annet. Det gikk ikke helt veien der, men det var gøy å oppleve.

Flatekvål i duell ved nettet. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vil fortsette med sandvolleyballen

Nå venter som tidligere nevnt et år til på Toppvolley Norge, men etter det vet hun ikke helt hvilken vei hun skal ta. En ting er dog sikkert, hun skal fortsette å satse på sandvolleyballen.

– Jeg har lyst til å fortsette med sandvolleyball og satse på det. Det blir å finne en mulighet til det. Nå har det kommet noe nytt i Oslo hvor det er flere gode spillere med. Så det blir å se om det er mulig å være med på det til neste år etter TVN. Det er også en mulighet med college, så jeg skal se om det frister.

– Sandvolleyball vil jeg i hvert fall fortsette med, sier hun bestemt avslutningsvis.

Se 10 raske med Flatekvål i videovinduet. Fakta følger under.

FAKTA:
Navn: Kaia Markhus Flatekvål
Født: 2. oktober 2004
Klubb: Sandnes Volleyballklubb
NM-medaljer: Gull U17 (2020) og U19 (2022), sølv U15 (2018).

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

NM J19-NM Sandvolleyball