Asker Aliens vant 44-75 over Høybråten borte. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Femte strake for Asker Aliens: –⁠ Veldig gøy

Det startet jevnt i søndagens kamp i Firi-ligaen, men utover kampen dro Asker Aliens ifra borte mot Høybråten. Til slutt vant gjestene 44-75. Vi tok en prat med en av kampens beste spillere i Askers Julie Feyling Skorpen.


– Høybråten var jo veldig på og kjempet veldig hardt, så det var virkelig ikke lett. Det ble en veldig tøff kamp som varte veldig lenge, sier Askers Julie Feyling Skorpen til Kvinneidrett.no etter kampslutt.

– Det var veldig gøy og det var ikke noe lett seier, legger hun til.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Jevn start

For kampen startet jevnt. Etter at Høybråten scoret kampens første poeng med to straffekast, så kom Asker mer og mer inn i det. Asker gikk opp til 8-13, før Høybråten igjen kjempet seg inn i kampen og utlignet til 13-13. På tampen av den første perioden sørget dog Asker for en firepoengs ledelse.

Asker fortsatte i det samme sporet i andreperioden. De økte ledelsen til 14 poeng og derfra og inn holdt de en god avstand til et hardtkjempende Høybråten. Skorpen skryter av motstanden de møtte i dag.

– Ja, det var veldig mye morsommere og jeg merket at de har hevet seg ekstremt mye. De jobber veldig, veldig hardt.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Scoret 19 poeng

Selv sørget Skorpen for 19 poeng. Det fordelt på hele fem trepoengere og fire topoengere. Det ga henne samtidig en uttelling på 55 prosent på trepoengsforsøkene hennes.

Totalt denne sesongen har Skorpen sørget for 12,2 poeng i snitt per kamp, og hun er med det nummer 13 i ligaen på poengstatistikkene.

– Jeg hadde en god dag og laget ser meg når jeg er åpen. Så all takk til både de og meg, sier hun lattermildt.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

God første del av sesongen

Mens Høybråten står med åtte strake tap og ligger sist i ligaen, så har Asker virkelig begynt å finne formen. Etter én solid 37-68-seier mot Tromsø Storm i første kamp kom to strake tap for henholdsvis Bærum (54-97) og Ulriken Eagles (50-84). Etter det har det blitt fem strake seire for jentene fra Asker.

Asker ligger nå på en tredjeplass bak Bærum, men med samme poengsum. Det etter åtte av 21 spilte kamper i grunnserien (Bærum har spilt syv kamper og Ulriken ni kamper journ.anm.). Ulriken Eagles leder for øvrig serien med 18 av 18 mulige poeng.

– Jeg synes det har vært en god start. Ikke på tross av laget, for vi er et veldig godt lag, men jeg synes vi jobber veldig hardt og godt sammen. Så jeg tror absolutt det kan være mulig at vi kan vinne mot de vi tapte mot. Jeg er veldig, veldig fornøyd med første del.

Og fortsettelsen ser Skorpen lyst på fortsettelsen.

– Jeg tenker det kommer til å bli tøft å slå Ulriken og Bærum, men alt er mulig. Vi må bare fortsette å jobbe sammen, sånn som vi har gjort. Jeg tror ingenting er satt, avslutter hun overfor Kvinneidrett.no.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.