Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

FC Oslo mistet opprykket etter banekaos

Etter to ukers venting er det bestemt at Elverum tar opprykket fra 4. divisjon til 3. divisjon. Det etter et banekaos i Oslo.


Det var onsdag 24. januar at Gamle Oslo FK (bedre kjent som FC Oslo) skulle møte Sarpsborg FK til dyst i Oslo. Kampen var satt opp på Korsvoll, men dommeren kunne ikke godkjenne banen da det lå snø langt ut på banen.

Sportskollektivet tok turen på kamp, men det eneste vi møtte var en tom kunstgressbane og et skuffet Sarpsborg-lag som var på vei tilbake inn i bussen.

– Det blir ikke kamp i dag, så vi vet ikke hva som skjer videre, var beskjeden vi fikk fra Sarpsborg-leiren.

Men historien starter i 2023. Grunnet at LSK spilte kvalik om opprykk til 2.divisjon helt inn mot julaften, nærmere bestemt 17. desember. Dermed måtte opprykkskvaliken fra 4. divisjon vente på resutaltet ift. om LSK 2 skulle være en del av den. Det ble de og i januar startet de med kvalifiseringen. FC Oslo var storffavoritter, men Elverum var en joker og i første kamp spilte de to lagene 1-1. Da Elverum vant de to andre kampene sine var det opp til NFF å avgjøre hva som skjedde da FC Oslo fikk avlyst kampen mot Sarpsborg.

Nå, etter to ukers vurdering har NFF Oslo, som er ansvarlig for kvalifiseringen bestemt seg for at kampen settes som walkover til Sarpsborg da FC Oslo ikke kunne stille godkjent bane.

Dermed betyr det at elverum rykker opp til 3. divisjon, mens FC Oslo må ta en ny sesong i 4.divisjon.

Så kan man stille seg spørsmålet. Bør dette ha vært avklart før kvaliken ble ferdigspilt? Siden kvaliken var ferdigspilt før avgjørelsen falt var det på mange måtrer NFF som bestemte avgjørelsen i opprykkskampen, da en ettmålsseier hadde holdt for FC Oslo mot Sarpsborg.

Til slutt gratulerer vi Elverum med opprykket.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

3.divisjon 4.divisjon