Fana spilte før første gang europaligakamp på hjemmebane da Ikast ble for sterke. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Fana yppet seg mot et av Europaligaens beste lag

Bergenserne holdt godt følge de første 30, men Eetter 15-15 til pause giret de danske gjestene opp et par hakk. Til slutt ble det en komfortabel og overlegen seier til Ikast i det som var et fullsatt Fana Arena.

Fana tok kommandoen fra start og scoret kampens første to mål mot Ikasts andrerekke. Gjestene fra Danmark valgte nemlig å la flere av de mest sentrale spillerne sine hvile fra start.

Ikast snudde dog og ledet brått 2-3, men lagene fulgte hverandre likevel tett hele veien inn til pause og halvveis sto det 15-15.

Etter hvilen viste danskene nivåforskjellen. De giret opp et par hakk og utover brukte de nøkkelspillerne sine for å punktere det hele.

Til slutt viste måltavlen 24-35 og Fana gikk med det på sitt andre strake tap i Europa foran fullsatt hall med rundt 1000 tilskuere.

Ikast på sin side lever opp til favorittstempelet sitt og står med to seire på to kamper. Danskene er for øvrig blant de største favorittene til å vinne hele turneringen.

Vi kommer tilbake med reaksjoner, men under ser du et lite bildegalleri fra kampen.