Fana sensasjon i Europacupen

Fane snudde kampen hjemme i Fana Arena mot franske Neptues de Nantes. De røde og blå lå under 13-17 til pause, men en forrykende andreomgang ga laget 30-28 seier.

Fana kom til kampen uten poeng i gruppespillet. Sist tapte de mot danske Ikast, mens de denne lørdagen hadde franske Neptues de Nantes som gjester i Fana. Oppladningen til kampen var heller ikke den beste da klubbens førstekeeper
Olivia Lykke Nygaard  ble skadet fredag.

Fransk dominans før pause
Det franske laget tok kommandoen fra start i denne kampen. Laget skaffet seg kjapt en 3-0 ledelse. Fana kjempet seg inn i kampen igjen og laget kom opp i ryggen på gjestene etter knappe åtte minutter. Fana klarte aldri å komme nærmere enn målet bak, noe som stod seg til det var seks minutter igjen av omgangen.  Da var stillingen 11-12 etter at Bøyum hadde satt inn sitt mål.

Det franske laget scoret så tre kjappe mål og fikk en 15-11 ledelse. Til pause stod det 17-13 til bortelaget.

Snuoperasjonen i gang
Fana scorer omgangens første mål etter pause. Litt over fire minutter ut i den andre omgangen er snuoperasjonen på gang for vertene. Hjemmelaget setter fire baller på rad og klubben snur 17-20 til 21-20 på kun fire minutter. To kjappe scoreinger fra Solstad sender Fana i ledelsen med to mål. Da var halve omgangen spilt.

Fana fortsetter å storspille og får en luke på tre mål, men med litt over to minutter igjen er forspranget krympet til ett mål. Fana klarer likevel å ri av den franske sluttspurten. Det hele ender 30-28 til hjemmelaget etter en imponerende andreomgang.

Olivia Lykke Nygaard sin erstatter Ida Drønen i målet leverte meget godt for hjemmelaget. Aurora Hatle ble toppscorer for Fana med sine syv mål, mens Hagman scoret åtte for gjestene. Under noen bilder. Album kommer søndag.