Fana Håndball sjokkerte tyskerne

Fana Håndball sjokkerte det tyske storlaget Buxtehude da klubben slo til med imponerende 28-21 i dagens kamp i Fana Arena

Denne lørdagen var Fana Håndball vertsskap for det tyske storlaget Buxtehude i Europacupen. Det skulle bli en kveld laget vil huske lenge foran 400 på tribunen.

Tyskerne best i gang
Gjestene føk ut fra start og laget tok ledelsen 1-0, 3-1 og 9-5. Dermed hadde laget kampen i det sporet klubben ønsket. Etter 23 minutter setter Mühlner inn 12-7 til gjestene. Da våkner hjemmelaget. En opphentning på slutten av omgangen kommer. Sara Berg reduserer til 10-12 med under to minutter igjen til pause.

Etter det følger klubbene hverandre inn og tyskerne går til pause med 13-11.

Enorm snuoperasjon
Den andre omgangen blir en enorm snuoperasjon fra hjemmelaget. Fana Scorer først ved Sara Berg og er kun målet bak. Etter syv minutter av omgangen setter Marit Bøyum inn 15-15, før Nora Hagerup sender hjemmelaget i ledelsen for første gang.

Etter at lagene følger hverandre tett, så ordner Celine Solstad to kjappe mål halvveis inn i omgangen og det sender Fana opp i 21-17. Hjemmelaget fortsetter å imponere og det står 28-21 til hjemmelaget da andre omgang er over.

Dermed tar Fana Håndball en imponerende seier mot tyskerne. Neste lørdag venter returkampen i Tyskland og de glade amatørene fra Fana skal ned i heksegryten i Tyskland. Tar laget seg videre er de klare for et gruppespill i Europacupen denne sesongen.

For hjemmelaget ble Sara Berg toppscorer med sine 8 scoringer, mens Isabelle Dölle satte flest for gjestene med sine syv scoringer.