Bildet hentet fra en kamp tidligere denne sesongen Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Får vi spenning?

Vi har i lang tid skrevet at Odd nærmer seg opprykket. Om HamKam utnytter poengtapet til laget fra Skien, så kan avstanden minke til fire poeng før de siste tre rundene denne sesongen. Får vi spenning?


Det er et lite snev av spenning igjen i denne avdelingen da Odd gikk på et poengtap mot LSK 2 mandag. Kampen endte med 1-1 etter en sen scoring fra serielederen. Dermed kan HamKam ta innpå serielederen med seier i dagens hengekamp mot Sarpsborg 08. Vinner de den er det kun fire poeng mellom lagene med tre serierunder igjen.

Odd har KIL (H), Medkila (H) og Nanset (B) på de siste tre kampene denne sesongen, mens HamKam har Bossmo&Yttern (B), KIL (B) og Porsanger (H) på sine siste kamper. HamKam slo Mjølner med klare 6-0 etter en meget overbevisende 2.omgang i helgen.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
KFUM gikk på et fortjent tap i Lakselv mot Porsanger denne helgen. Jentene fra nord vant kampen der fortjent og laget fortsetter den flotte og imponerende snuoperasjonen de har vist etter sommeren. Laget har sikret seg ny kontrakt. Bjørnevatn fortsetter å hente poeng. Klubben slo Bossmo&Yttern med 5-0 etter en god andreomgang.  June Eliseussen Johnsen scoret ekte hat-trick på 17 minutter i den kampen.

Nanset fikk stryk av Medkila i helgen og klubben må trylle de siste tre rundene skal klubben overleve. Laget har seks poeng opp til Mjølner, men langt bedre målforskjell. Det betyr at de må vinne to kamper mer enn Mjølner på de tre siste. Nanset har igjen Bjørnevatn (H), LSK 2 (B) og Odd (H) på de siste tre. Mjølner har Medkila (H), Odd (B) og LSK 2 (H). Dermed  et ganske så likt program på de siste tre rundene.

Under kan dere lese litt kommentarer fra lagene etter helgens runde. EN takk til Lurifax Support for disse.

 
Lørdag:

HamKam Kvinner - Mjølner 6-0 (1-0)
1-0 Selma Bakke
2-0 Julie Heggelund
3-0 Nora Tømte
4-0 Nora Tømte
5-0 Julie Heggelund
6-0 Marie Nordbye

Kampanalyse:

Hamkam trenar Nathan Flight:
- Ikke god nok første omgang av oss. Ikke nok tempo og ikke god nok kvalitet i hva vi prøvd på. Andre omgangen var helt forskjellige! Mye mer tempo, intensitet og kvalitet i spill. Så det var en veldig fin respons i det siste 45 minutter. Den bra prestasjon i 2. omgangen tar vi med oss i til nok en annen tre kampersuke.

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- 1.omg er vi fullt på høyde og vel så det. Begge lag med noen gigantiske muligheter. Får dessverre en i mot det siste som skjer før pausen. 2.omg vi går ut med håp og tro om å fortsette som i første. Det håpet drepes ganske raskt. Renner på litt unødvendig mye utover. Grattis Kamma, fortjent hjemmeseier til slutt!
 Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
KIL Fotball Kvinner - Sarpsborg 08 Damer 4-1 (2-1)
0-1 Julia Charlotte Tveter Arnesen
1-1 Naomi Griffin
2-1 Gina Lein Kjølgård
3-1 Hannah Moen Skasberg
4-1 Ingrid Hellerud Ihlebekk

Kampanalyse:

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- Det var en uryddig 1.omgang med uvanlig mye brudd begge veier i dag. Sarpsborg duellerte godt og tok ledelsen 1-0. Deretter tar vi gradvis over initiativet i kampen og scorer to mål før pause.

Vi presterer bedre i 2.omgang, og kan (og bør) score flere enn fire. Sarpsborg gir oss god kamp første seksti. Alt i alt en fortjent hjemmeseier på en kald høstdag.

Porsanger Idrettslag - KFUM Damer 1-0 (0-0)
1-0 Sunniva Austigard Petersen

Kampanalyse:

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Imponerende seier av damelaget I dag. Nok en gang tar vi poeng fra et topplag, det er ikke tilfeldig. Det er fortjent. 1.omg har KFUM ballen 60/40 men vi har de største sjansene uten å få uttelling. 2.omg tar vi grep med å justere oss slik at KFUM ikke får så mye rom. Kampens eneste mål kommer på et fantastisk frispark fra Sunniva Petersen. Den fyk i krysset og dermed en fortjent seier.

I 2.omg så kontrollerer vi en seieren føler vi. Takk for kampen til et hyggelig og høflig lag.
 
KFUM trenar Jesper Eek:
- En kamp hvor vi rett og slett ikke er gode nok og heller ikke har marginene på vår side. Vi styrer mye av spillet, men vi er for upresise og spesielt i avgjørende situasjoner. All ære til hjemmelaget som kjempet godt.
 Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Bjørnevatn - Bossmo & Yttern 5-0 (0-0)
1-0 Martine Fredrikke Hansen
2-0 Martine Fredrikke Hansen
3-0 June Eliseussen Johnsen
4-0 June Eliseussen Johnsen
5-0 June Eliseussen Johnsen

Søndag:

Medkila IL Damer - Nanset Fotball Damer 5-0 (3-0)
1-0 Agnethe Olaug Mathisen
2-0 Emilie Dahl
3-0 Sarah Martinussen
4-0 Lise Yttervik Hotvedt
5-0 Selvmål

Kampanalyse:

Medkila trenar Matias Olsen:
- En deilig og viktig seier etter en tøff høst resultatmessig. En jevnere kamp enn hva resultattavla sir men vi e veldig dyktig i begge vokser og har noen skikkelige matchvinnere. Nu glede vi oss til å besøke Mjølner i lokalderby

Mandag:

LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa - Odds Ballklubb Kvinner 1-1 (1-0)
1-0 Madelen Dahlstrøm
1-1 Julie Kjosvold Pedersen

Kampanalyse:

Lillestrøm kvinner trenar Tore Tollerud:
- Det ble en bra kamp i går, på toppnivå i 2. div. Odd var aggressive og presset oss hardt. Vi klarer å stå imot og scorer det første målet før pause. Spenningen i kampen fortsetter i 2. omg, og Odd utligninger. Kampen ender 1-1

Vi er veldig fornøyd med hvordan spillerne våre har tatt steg i sin utvikling, noe de viste i denne kampen! Vi har klar uavgjort i begge kampene mot Odd, hvilket er en bra prestasjon

Stabæk 2- Lyn 2 0-2 (0-1)
0-1 Mathea Berget
0-2 Cornelia Fladberg

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

LSK Kvinner Odd