Kvernbit jubel i lokalderbyet mot Radøy Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Et nytt år tilbakelagt i lokalfotballens tjeneste

Fotballåret 2021 er tilbakelagt. Hva har vi gjort i 2021? Her kan du lese hvordan vi oppsummerer året vi nettopp har lagt bak oss.


Som vanlig oppsummerer vi året som nettopp har vært her på siden. Året 2021 ga oss heldigvis litt mer tilbake av lokalfotballen. Nå ønsker vi oss bare en helt normal sesong for 2022. Etter at vi i 2019 dekket rundt 420 kamper, så har vi av kjente årsaker måtte begrense dette betydelig gjennom 2020 og nå sist 2021. Vi er derimot klare for et nytt spennende fotballår i 2022 og lover at vi skal være på plass der lokalfotballen skjer! 

Dette året fikk vi igjen med oss nye baner i Hordaland, se gleden i ansiktet til spillerne som endelig fikk spille fotball igjen, vi fikk oppleve seriegullet til Sandviken Toppfotball, treffe de mange frivillige som bruker time etter time på å gjøre hverdagen bedre for de rundt seg og bare den fantastiske opplevelsen å besøke den store
fotballfamilien i Hordaland. Vi satser 2022 gir oss mer av alt dette!

Foto: Odd Løvset
Tall
Aktiviteten på siden har gjennom året vokst. På Facebook siden vår har vi passert 12.000 følgere, noe som har gitt oss en økning på rundt 1000 det siste året. Vi har ambisjoner om å vokse videre, så inviter dine fotballvenner til å like siden vår! Det vil være et verdifullt bidrag til det arbeidet vi holder på med. I tillegg er vi veldig takknemlig for hvordan vår målservice har utviklet seg. Det siste året har vi fortsatt hatt vekst på målservicen og vi er nå rundt 7500 som følger denne tjenesten. Det er en liten oppgang fra fjoråret, men med tanke på at antall kamper som dekkes har vært færre er det naturlig. I 2019 hadde vi 96% aktivitet fra brukerne på Hordalandsfotball, en statistikk vi ønsker å gjenta i 2022. En stor takk til alle dere som har brukt av tiden deres på å oppdatere alle oss andre fotballinteresserte med resultatet og hva som skjer i akkurat den kampen du er på. Det samme gjelder de som har meldt spam på siden. Det har vært et mindre problem denne sesongen, noe vi håper og tror fortsetter inn i 2022. Husk å ikke gi tilgang til noen dere er i tvil om. 

Arrangement
Vi hadde ingen arrangementer i 2021. Sammen med NFF Hordaland ble det ikke noe av OBOS Vinterserie i fjor, men vi er tilbake i 2022 med rekordpåmelding. Arrangementene sammen med BA utgikk av samme grunn som så mye annet, men vi planlegger et kick-off for lokalfotballen i begynnelsen av april og lokalfotballgalla i slutten av oktober. Datoene vil vi komme tilbake til i god tid før seriestart. 

Breddefantasy

Gjennom 2021 fikk vi derimot kjørt et prøveprosjekt med Breddefantasy. Vi kom i gang med 3.divisjon og 4.divisjon menn dette året og responsen var veldig god. Sammen med selskapet i Oslo som står bak dette er det planlagt at dette skal gjennomføres også i år. Da håper vi også at vi har muligheten til å få dette i gang for lokalfotballen for kvinner. En del tekniske ting må endres på skal redaksjonen gjennomføre dette, men vi skal holde dere oppdatert underveis. 

Foto: Skjermdump

Ny nettside og bildebruk
På slutten av året lanserte vi en helt ny nettside. Fremover kommer vi til å satse på flere nyheter daglig på nettsiden, så har dere tips og saker fra din klubb, så send oss tips om dette. Vi håper selvsagt at du er med på laget og støtter vårt arbeid der, enten dere er klubb eller enkeltperson. Siden er satt opp sammen med kvinneidrett.no og vi kommer til å jobbe med å styrke den plattformen videre gjennom 2022. 

Foto: Skjermdump
Vi ser at mange av dere som deler våre bilder. Det er kjekt at bildene vi tar er av interesse og dere deler dem med venner og kjente. Uheldigvis er det litt for mange som deler bildene uten å oppgi fotograf eller Hordalandsfotball. For oss er det viktig at de som deler i det minste gjør det. Vi investerer mye tid og penger på å gjøre bildene så bra som mulig, så derfor ber vi dere alle om å oppgi hvor bildene kommer fra. Vår policy har så langt vært at spillerne kan bruke bildene privat eller på egen hjemmeside mot at de oppgir fotograf og Hordalandsfotball. Bildene kan ikke brukes kommersielt mot egne sponsorer eller i andre forbindelser uten samtykke. Ta kontakt med oss om du/dere lurer på noe. 

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Hva skjer i 2022?
Kommende sesong har vi ikke for mange nyheter å komme med, men vi kommer til å forsøke å styrke aktiviteten på de områdene vi har jobbet med de siste årene. Da tenker vi på nettsiden, lokalfotballgalla, kick-off og breddefotballfantasy i tillegg til det å dekke så mange kamper vi klarer. Det betyr at vi ønsker å styrke dekningen av lokalfotballen i sesongen, vi vil forsøke å følge lagene som skal sørover mot Rogaland ekstra tett denne sesongen, så ser vi om vi klarer å få til dekning av lag som reiser til Oslo og Trondheim som i år. Bladet Stang Inn som var et dedikert magasin rettet mot kvinnefotball vil ikke komme ut mer som eget blad, men vi kommer til å integrere bladet i den nye nettsiden, slik at dekningen av jentene og kvinnefotballen skal være sterk også gjennom 2022. 

Ellers er det alltid fritt frem for å sende redaksjonen en e-post på [email protected] om dere har noen innspill foran sesongen i 2022. 

I tillegg vil vi takke våre trofaste støttespillere i Åsane Byggmesterforretning. Uten deres støtte ville det vært vanskelig å levere slik vi har gjort også gjennom fotballåret 2021. 

Vi vil takke hele fotballfamilien i Hordaland for samarbeidet, de hyggelige ordene, all hjelpen og gleden dere har gitt oss gjennom sesongen 2021. Med det ønsker redaksjonen dere alle et godt nytt fotballår i 2022!

Redaksjonen i Hordalandsfotball

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.