Ikast jubler for gull i EHF European League 22/23 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Endelig gull for Ikast: –⁠ Vi skal være stolte

Etter to semifinaletap på rad, gikk Ikast hele veien i år. I finalen mot Nykøbing Falster vant Ikast til slutt kontrollert. Se intervju med kaptein Stine Skogrand og turneringens beste spiller Emma Friis.


Det var duket for et heldansk oppgjør i Europaligafinalen søndag kveld og det var Nykøbing Falster som tok kommandoen fra start. De sto meget bra i forsvar og sørget med det for å ta en tidlig ledelse. På det meste ledet de med fem mål, men så fikk Ikast justert seg.

Til pause var Ikast kun ett mål bak med 15-14-ledelse til Nykøbing halvveis.

Etter hvilen så man hvorfor Ikast var storfavoritter til å ta hjem gullet. De tok raskt igjen ledelsen til Nykøbing, før de begynte å dra ifra. Med i underkant av ti minutter igjen av kampen ledet plutselig Ikast med fem mål og det ble en sjarmøretappe mot slutten.

Til slutt endte det med en solid 31-24-seier til Ikast og dermed ble alle gode ting tre for Ikast.

Emma Friis, som vi for øvrig kåret til årets spiller i dansk håndball forrige sesong, ble kåret til Final 4s beste spiller etter blant annet elleve mål på tolv skudd i finalen.

Se videointervjuer med Skogrand og Friis under bildet!

Fire norske gulljenter etter dagens finale i Graz. Fra venstre: Stine Skogrand, Vilde Ingeborg Johansen, Ingvild Kristiansen Bakkerud og Andrea Austmo Pedersen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.