Tandrevold smiler under verdenscupavslutningen i Holmenkollen forrige sesong. Fredag kunne hun smile for sin andre verdenscupseier. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Endelig for Tandrevold

993 dager etter hennes første verdenscupseier kom endelig nummer to for Ingrid Landmark Tandrevold da hun knuste konkurrentene i Hochfilzen i Østerrike.


Tandrevold har elleve andreplasser og forrige sesong ble det fem andreplasser. Det sammen med tre tredjeplasser. På toppen har hun kun vært én gang tidligere.

21. mars 2021 i Östersund i Sverige var sist Tandrevold sto øverst på pallen i et individuelt renn. Den gang på en fellesstart.

Fredagens løp på sprinten i Hochfilzen i Østerrike ble dermed hennes andre seier i Verdenscupen.

Tandrevold skøyt to fulle hus og gikk til slutt inn i mål 4,9 sekunder foran Elvira Öberg. Justine Braisaz-Bouchet tok tredjeplassen, 19,7 sekunder bak Tandrevold.

Karoline Knotten ble nest beste norske med en sjetteplass.

– Jeg har skutt ti treff her før, men da var det en som snøyt meg for seieren og det var Tiril (Eckhoff red.anm.), så det var deilig at hun ikke var på start, spøker Tandrevold med til TV2.

– Jeg var utrolig fornøyd med skytingen i dag. Hochfilzen er litt sånn enten eller. Enten går det veldig bra på skytingen, eller så er det klin umulig. Jeg har virkelig gått mine strafferunder her og, så det var utrolig deilig å se alle blinkene gå ned i dag, sier Tandrevold videre til TV2.

Tandrevold gjør seg klar til skyting i Holmenkollen forrige sesong. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.