Sotra keeper Morten Grasmo jubler for sitt utrolige mål på brasse mot Ullern i 2022. I dag serieåpner klubben mot Ullensaker/Kisa. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Kommentar

Endelig er dagen her!

Endelig har dagen kommet. Norsk fotball ruller i gang for fullt denne uken.


Det er 2.påskedag og den norske fotballen ruller i gang for fullt denne uken. Kvinnene tjuvstartet for noen uker siden da det norske har et VM sluttspill i vente til sommeren. For resten av fotballfamilien starter det hele opp denne uken.

Nå skal alle treningstimene, vinterens treningskamper og alle drømmene tas ut i kampen om poeng mellom lagene.

Fortsetter oppturen?
Brann imponerte de fleste gjennom sesongen 2022 og har fortsatt med å levere imponerende resultater i oppkjøringen og NM spill så langt i 2023. I dag forventes det et stort innrykk av tilskuere på Brann Stadion når Haugesund dukker opp som motstander. Åsane Fotball er vår eneste klubb i 1.divisjon. Laget imponerte ikke i divisjonen i fjor og har en jobb å gjøre når det gjelder å komme seg tilbake i kampen om en plass på den øvre halvdel. I dag serieåpner klubben borte mot Mjøndalen.
Foto: Tormod Lindøe
2.divisjon
Etter Brann 2 sitt opprykk i fjor har vi doblet antall 2.divisjonsklubber i lokalfotballen. Det var viktig for Hordaland at vi  fikk nok en klubb opp på det nivået etter fjorårets sesong. Brann 2 leverte godt i fjor, men i år skal ungguttene til Azar Karadas reise lenger og matche seg på et nivå over. Det blir spennende å se om klubben er klar for det. Sotra har holdt til i divisjonen under Renate Blindheims ledelse noen sesonger. Laget har levert bra i oppkjøringen og vi er spente på hva klubben klarer å prestere denne sesongen. De åpner i en tøff bortekamp mot Steffen Landros Ullensaker/Kisa denne mandagen.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Bildet over: Det var euforiske scener på Ullern - Sotra forrige sesong etter at keeper Morten Grasmo brasset inn en scoring på overtid mot Oslo-klubben.

3.divisjon
I det to avdelingene med lokale lag i 3.divisjon er det store forventninger til noen av våre lokale klubber. Fana, Lysekloster og Bjarg trekkes frem som mulige opprykkskandidater i sine respektive avdelinger. I fjor rykket ingen klubber fra Hordaland ned, så vi har totalt 11 lag i divisjonen denne sesongen, fordelt på fem lag i 3.divisjon avdeling 1 og seks i 3.divisjon avdeling 3. Det er to spennende avdelinger våre lokale lag har havnet i. Vi kommer til å følge divisjonen tett gjennom vårt samarbeid med lokale fotografer rundt om  Norge.
Foto: Mikal Lindøe og Tormod Lindøe, Sportskollektivet
Resten i gang til helgen
Den kommende helgen ruller også resten av den lokale fotballen i gang og vårsleppet er endelig i gang for fullt. Vi kommer selvsagt til å følge våre lokale lag tett gjennom sesongen 2023. Vi har allerede plottet inn kamper på listen vår for kommende helg som Øystese - Osterøy, Askøy Fotball - Voss og Odda - Trio for å nevne noen av oppgjørene som redaksjonen kommer til å dekke fra åpningen i 4.divisjon.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Spenning i den lokale 3.divisjonen kvinner
For lokalfotballen er det et lite skår i gleden at vi ikke har noen lokale lag i den nye 2.divisjon. Det hadde vært viktig for våre gode klubber på kvinnesiden. Dermed blir det knyttet stor spenning til årets lokale 3.divisjon for kvinner. Os, Arna-Bjørnar 2, Stord og Loddefjord klarte ikke å beholde plassen i den spissede divisjonen. Den nye lokale divisjonen er tett og jevn med en halvsesong lokalt, så skal en spille en utvidet serie med lag fra Sogn & Fjordane for de beste lagene fra vårens serie. Dermed er det viktig for alle å komme skikkelig i gang. Tilslutt blir det opprykkskamp mot lag fra Rogaland.

Vi kommer også til å være tilstede jevnt og trutt kommende sesong på oppgjørene som kan gi oss et lag opp en divisjon.

Hvor er vi i år?
Denne sesongen har vi samarbeid med fotografer som er plassert i Stavanger, på Haugalandet, Oslo, Drammen og i Trondheim. I tillegg til Hordalandsfotball redaksjonen som holder til i Bergen.  Dette for å gi dere som følgere og lesere av Hordalandsfotball det beste fra lokalfotballen.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Breddefantasy
For de som kan tenke seg å spille Breddefantasy i år, så kan vi glede dere med at det starter opp igjen etter første serierunde i 2.-4.divisjon for menn. Hordalandsfotball er ikke involvert denne sesongen i spillet, men vi anbefaler spillet på det varmeste for de som vil ha litt spenning rundt lokalfotballen. Sjekk mer HER

Denne mandagen har redaksjonen et fullt program og vi er tilstede på ikke mindre enn åtte kamper denne mandagen. Disse kampene er:

Dagnes kamper:
Mjøndalen – Åsane
Vidar – Stord
Lysekloster – Os
Sandviken – LSK 2
Fyllingsdalen – Loddefjord
Fana-Gneist
Frøya – Bjarg
Brann – Haugesund

For oss er dette en aldri så liten festdag. Vi håper du setter pris på arbeidet som gjøres og lik/følg oss gjerne i sosiale medier eller klikk deg inn her på siden for å få med deg det siste om lokalfotballen gjennom sesogen. Redaksjonen gleder seg til å komme i gang med sesongen for fullt dette året.

Ha en strålende fotballsesong i 2023!

Redaksjonen i Hordalandsfotball

Hordalandsfotball - lokalfotballens hjem

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Hordalandsfotball