Fra Kolbotn - FK Fyllingsdalen i 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge Kvinneidrett.no/Sportskollektivet.no

En serierunde igjen

Det er en serierunde igjen i den norske 1.divisjonen for kvinner. Det blir spenning hele veien inn til siste serierunde om den siste plassen til opprykkssluttspillet.


Den nest siste runden i grunnserien ble spilt i 1.divisjon denne helgen. Mye er allerede avklart i forhold til plass i opprykkssluttspillet i avdelingen. Kolbotn leder suverent og laget slo FK Fyllingsdalen med 3-0 i Bergen lørdag. Vertene som kom opp til denne divisjonen han på i den første omgangen, så viste gjestene seg å hente frem et ekstra gir.

I Ålesund var det over 1300 på tribunen da AaFK Fortuna hadde besøk av Hønefoss. Trener Frode Fagermo var lite fornøyd med starten til vertene, men det hele ordnet seg til en grei seier etter 90 minutter. De er videre til opprykkssluttspillet sammen med TIL 2020 som vant sin kamp borte mot KIL/Hemne.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Trønderne trengte poengene i denne kampen med tanke på opprykkssluttspillet. Med tap lørdag måtte de se Øvervoll/Hosle gå forbi på tabellen med en serierunde igjen å spille. Alt skal avgjøres kommende lørdag da ØHIL har AaFK Fortuna hjemme, mens KIL/Hemne skal til Kolbotn for å kjempe om den siste mulige opprykksplassen.

I bunnen av tabellen ligger Klepp og Grei. Begge lagene har en jobb å gjøre utover høsten skal de overleve i divisjonen. Lagene møtes på Jæren til helgen og begge bør ta med seg alle poengene inn i nedrykkssluttspillet.

Under kan dere lese kommentarer fra trenere i de ulike klubbene. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

FK Fyllingsdalen - Kolbotn Fotball Kvinner 0-3 (0-0)
0-1 Christina Elise Osnes-Ringen
0-2 Eline Hegg
0-3 Henny Thorhallsson

Kampanalyse:

Fyllingsdalen trenar Børge Haugsdal:
- Aldri gøy å tape. I dag mot et, alt i alt bedre lag. Det positive er at vi spiller masse god fotball vi også. Et mye bedre FKF-lag en de siste ukene. Det tar vi med oss videre.

Kolbotn trenar Vetle Vangstuen:
- Vi bruker førsteomgangen til å skape en del situasjoner i boks, og lar hjemmelaget løpe en del. Brenner noen store sjanser, men er relativt fornøyd med mye. I andreomgang fortsetter vi å trille ball og skape situasjoner, mot et Fyllingsdalen som jobber steinhardt, men som blir slitne etter hvert. Scorer to kjappe mål, og har ganske god kontroll ut kampen. Fyllingsdalen kommer alene med keeper godt ut i omgangen, men Selma redder mesterlig! Vi scorer et mål til på et nydelig angrep mot slutten, og vinner fortjent!
Foto: Andreas Kristoffer Berge Kvinneidrett.no/Sportskollektivet.no
Grei Kvinner Elite - ØHIL Toppfotball 2-3 (1-2)
0-1 Estella Turflinger
0-2 Mari Løyland Vassanyi
1-2 Julie Kristine Solskjær
2-2 Selvmål
2-3 Mari Løyland Vassanyi

Kampanalyse:
Assistenttrenar Øvrevoll Hosle Kenneth Østerås:
- Som venter mot en motstander som må vinne ble det tett og jevnt. Vi kunne like gjerne tapt. Vi synes de er bedre enn tabellen tilsier og gir oss store problemet defensivt på midtbanen når de får vendt på oss. Spesielt Tine Celine Karstensen synes vi var god hos Grei. Vi gjør om til 4 på midten og får litt bedre kontroll og viser styrke på slutten med å få 3-2 og klarer å dra det iland. Det gir oss selvtillit inn mot siste kamp i sluttspillet.

AaFK Fortuna - Hønefoss Ballklubb 3-1 (2-1)
0-1 Kristin Sandstad Gumaer
1-1 Ingeborg Lye Skretting
2-1 Agata Drozdzik
3-1 Karna Solskjær

Kampanalyse:
Aafk Fortuna trenar Frode Fagermo:
- Årsverste første 20, sikkert litt preget av stunden, tjukt med folk og voldsom stemning. Siste 25 av første er gode, da er kvalitetsforskjellen stor. Ups and downs også i andre, men vi vinner fortjent. Hønefoss skaper knapt nok noe på 90 min.

Søndag:

KIL/Hemne Fotball - TIL 2020 0-2 (0-2)
0-1 Vilde Bratland
0-2 Ardita Iseni

Kampanalyse:
KIL/Hemne trenar Anders Midtsand Tanem:
- Jevn og tett kamp hvor vi glipper i to nøkkelsituasjoner i 1.omg. Fornøyd med dagens prestasjon men ikke resultat.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Grand/Bodø - Klepp 3-0 (1-0)
1-0 Andrea Holmstrøm
2-0 Andrea Holmstrøm
3-0 Ebba Ronquist

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon