En femte og avgjørende kamp venter

Det er tett og jevnt mellom Gimle - Kongsberg Miners i semifinalen i basket. Lagene må ut i en femte kamp for å avgjøre hvem som skal opp mot Bærum Basket.

Det var klart for den fjerde semifinalekampen mellom Gimle - Kongsberg Miners i Gimlehallen denne onsdagen. Gjestene Kongsberg Miners ledet 2-1 etter at de avgjorde helgens oppgjør med kun få sekunder igjen på klokken. Dermed kunne Kongsberg Miners sikre seg en finaleplass med seier her. Finalen blir mot Bærum Basket som er tilbake i sluttspillfinalen for menn for første gang siden 2015.

Det var derimot Gimle som tok tak fra start. Vertene fikk en tidlig 4-0 ledelse og fikk dermed noen poeng som gjestene aldri helt klarte å hente igjen. Etter syv minutter ledet Gimle med 17-10.  Den ledelse ble økt til 26-18 etter første periode.

Den andre perioden fortsetter som den første og Gimle kommer opp i en 17 poengs ledelse relativt tidlig. Den ledelsen står seg ut perioden og laget til Audun Eskeland går til pause med stillingen 50-33.

Etter hvilen er avstanden relativt konstant den første delen av tredje periode, før Kongsberg Miners mobiliserer. Laget spiser seg innpå og kommer ned til kun å være ti poeng bak vertene. Vertene går til pause med 64-53. Gjestene er dermed på hugget og klarer å komme seg til 64-57, så dermed er de 17 poengene redusert til kun syv poeng. Da gjenstår det 9 minutter av den siste perioden, så det er alt å spille for. Etter det våkner Gimle og drar i fra igjen. Laget vinner tilslutt klart 86-65.

For vertene var Milovan Savic (17), Eivind Lamo (16) og Jørgen Odfjell (14) mestscorende, mens Djo Loo Yele og Marin Mornar begge hadde 11 poeng for gjestene. Søndag møtes lagene igjen på Kongsberg til den avgjørende kampen.