Karina Sævik i duell for Norge mot England på Brann Stadion i 2019. Foto: Nicholas Noreng

EM-finalen utsolgt - går mot ny tilskuerrekord

43 minutter tok det før EM-finalen ble utsolgt. Dermed kan det gå mot ny tilskuerrekord i EM-sammenheng uavhengig av kjønn. Også Norges kamp mot England er utsolgt.


Mandag morgen ble billettene for sommerens EM i England lagt ut for åpent salg. Der gikk det fort unna og selve finalen ble utsolgt før timen var gått.

Det melder BBC på sine nettsider.

Går mot ny tilskuerrekord

Wembley er finalearenaen og den tar 90. 000 tilkskuere. Nå ser det dermed ut til at det blir ny tilskuerrekord under sommerens Europamesterskap. Ikke bare tilskuerrekord på damesiden, men også uavhengig av kjønn.

Tilskuerrekorden for en EM-kamp er nemlig 79 115 tilskuere. Vi må helt tilbake til finalen i 1964 på Santiago Bernabeu i Madrid, Spania, for å finne tilskuerrekorden i EM-historien.

I tillegg var det allerede før billettene ble lagt ut solgt over halvparten av de 700 000 tilgjengelige billettene i forhåndssalget. Dermed ser det ut til at tilskuerrekorden i EM på damesiden knuses etter rekordåret i 2017-EM i Nederland. Den gang så 240 045 tilskuere mesterskapet.

Norge-kamp utsolgt

EM starter 6. juli og varer til finalen spilles 31. juli. Norge er der i gruppe med England, Østerrike og Nord-Irland.

Norge åpner med kamp mot Nord-Irland på St. Mary's i Southampton, mens kamp to går mot England på Amex Stadium i Brigthon. Deretter avslutter de mot Nord-Irland. Også det i Brigthon.

Norges kamp mot England er for øvrig også utsolgt. Også der gikk billettene raskt unna.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.