Bergsøy trener Rikard Rømoen Moe i en av timeoutene i 2.omgang Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet.no

- Ekstremt viktig

Det sier Bergsøy trener Rikard Rømoen Moe til oss etter kampen i Framohallen mot Fyllingen håndball.


Begge klubbene trengte poengene inn mot julen og det var duket for en skikkelig krigekamp i Framohallen mellom to lag som lå rundt nedrykksstreken foran dette oppgjøret. Nesten 250 hadde funnet veien til Framohallen denne våte desemberkvelden. 

Gjestene tok føringen
Kampen åpnet jevnt mellom klubbene denne lørdagen. Gjestene lå et lite hestehode foran i en litt kaotisk åpning av kampen, men etter knappe åtte minutter stod det 6-6 på lystavlen. Etter det tok gjestene over og opparbeidet seg en tremålsledelse vertene slet med å hente inn. Dermed kunne bortelaget ta pause med ledelsen 19-16 foran et begeistret bortepublikum. 
Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet.no

Mye slurv
Gjestene fortsetter å spille bra og gode seks minutter ut i omgangen har Bergsøy økt ledelsen sin til fem mål. Fyllingen hadde muligheter i starten til å komme opp i ryggen på hjemmelaget, men slurv og dårlig konsentrasjon straffet vertene denne lørdagen. Hjemmelaget får litt mer flyt og kommer seg ett mål bak, men det blir aldri noen utlikning for hjemmelaget. Dårlige valg gjør at de gir bort ballen og Bergsøy klarer å ri denne seieren i land med sifrene 36-33. For vertene måtte viktige Daniel Dimitrijevic ut med skade tidlig i andre omgang. 

For hjemmelaget ble Daniel Dimitrijevic toppscorer med sine seks mål, mens Raivis Gorbunovs (bildet under) var kampens gigant med sine 13 mål denne lørdagen.  
Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet.no

Vi tok en prat med Bergsøy trener Rikard Rømoen Moe etter kampen. Han sa følgende om dagens kamp:
- Det er ekstremt viktig å ta poeng i dag, når det er så mange lag som ligger på samme poengskår. Hver eneste seier for oss er ekstremt viktig for å holde oss over streken. Vi følte vi hadde en sjanse til å ta poeng når vi reiste ned og hadde en god følelse. Vi klarer det vi hadde planlagt og det er en utrolig lettelse å gå inn i julen med en sånn seier. En ekstremt tøff bortebane dette.

Hvordan var det å spille med så mye fans på tribunen?
- Vi har tatt hurtigruten ned og hadde med oss 30 stykker her. I tillegg er det en stor kontingent med studenter som bor i Bergen, så det var helt nydelig. Det var like mye jubel fra våre fans som hjemmelaget sine, så det var helt fantastisk.

Hvordan ser du for deg resten av sesongen?
- Resten av sesongen blir spennende, tett og jeg tror det kommer til å være 7-8 lag som kommer til å fighte om opp- og nedrykket. Den kampen tror jeg vil holde helt inn. 

Under finner dere litt bilder fra kampen. Album kommer.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.