Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Drømmestart for FK Fyllingsdalen

Det var seriestart i 1.divisjon denne lørdagen og FK Fyllingsdalen hadde KIL/Hemne som gjester denne lørdagen. Det ble en drømmestart på sesongen for den nyopprykkede klubben.


Det var en spent stemning på Varden Amfi foran seriepremieren denne lørdagen da FK Fyllingsdalen seriedebuterte i 1.divisjon mot trønderne i KIL/Hemne. Klubben som tok steget opp til toppdivisjonen skulle vise seg frem for hjemmepublikum for første gang på kvinnesiden som et lag i toppfotballen.

Drømmestart
Det tok ikke mange minuttene før klubben kunne fjerne nervene. Toppscorer Julie Belden Rasmussen fortsette der hun slapp i fjor og etter fire minutter hadde hun allerede sendt hjemmelaget i ledelsen. KIL/Hemne hadde ikke så mye å by på i denne omgangen, så det var ikke ufortjent da vertenes kaptein Ine Wedaa banket inn 2-0 like før pause.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
I starten av 2.omgang kom gjestene litt bedre med og klubben hadde en stor dobbelsjanse som traff treverket. Nærmere kom derimot ikke gjestene. En flott kontring fra FK Fyllingsdalen ender i beina hos Ragnhild Skage og hun er sikker. Dermed 3-0 til hjemmelaget med rundt 15 minutter igjen å spille.

For gjestene blir det verre. Lagets kaptein Maren Volden Snekvik feller Skage som bakerste spiller og blir korrekt utvist. Dermed må gjestene avslutte kampen med 10 spillere. Flere mål blir det derimot ikke og hjemmelaget stikker av med en flott treponeger i serieåpningen. 

Mye folk
Det var bra med folk på Varden Amfi denne lørdagen. Litt over 250 hadde funnet veien for å se denne historiske kampen, noe som er et langt høyere enn det laget hadde i snitt gjennom 2022 sesongen.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
FK Fyllingsdalen trener Børge Haugsdal hadde følgende kommentar til oss denne lørdagen:
- Det var to lag som hadde med mange folk med fremover på banen. Vi ble testet ut av de og vi klarte å teste de ut. Vi var det beste laget i denne kampen. KIL/Hemne hadde spillet i begynnelsen av 2.omgang, men vi ryddet unna. Solid kamp av oss i dag. Målet var å likne på oss selv og det klarte vi.  

Til Lurifax support sier KIL/Hemne treneren Anders Midtsand Tanem følgende:
- I dag tapte vi mot et godt lag og fantastisk hjemmepublikum. Vil gratulerer Fyllingsdalen med en god prestasjon og strålende rammer rundt kampen.

Under kan dere se et lite album fra kampen. Flere bilder kommer søndag.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

FK Fyllingsdalen