Fra Aquarama og siste gruppespillkamp mellom Vipers og Ikast i Champions Leaguie 23/24. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Drama da Ikast tok knekken på Vipers

Hjemme i Norge vinner Vipers alt, men i lørdagens kamp mot Ikast ble det et nytt tap mot danskene. Det etter en voldsomt spennende avslutning.

Vipers tok komandoen i kampen og ledet hele den første omgangen. Spesielt Katrine Lunde i Vipersmålet spilte en ellevill omgang og reddet skuddd på skudd.

Til pause ledet vertene med 16-14 over sine danske rivaler.

Etter hvilen kom Ikast raskt opp til 16-16, men igjen tok Vipers initiativet og ledet en stund. Først etter 40 minutter ledet Ikast for første gang da Emma Lindqvist satt inn 20-21.

Etter det dro Ikast litt ifra og ledet på det meste med tre mål, men Vipers ga seg aldri. Vertene kom tilbake i kampen og utlignet til 28-28, 55:38 ut i kampen.

Derfra fulgte lagene hverandre og scoret annenhver gang.

De siste to minuttene ble preget av merkelige dommeravgjørelser. Først fikk Vipers en merkelig tominutter på Paula Arcos Poveda, før Ikasts Ingvild Bakkerud fikk sin tredje tominutter og rødt kort i angrepet etter. Begge så ut som tvilsomme avgjørelser, men likeså gjeldende.

Ikast scoret så 30-31, før Vipers satt 31-31 sekunder senere direkte fra avkast. Dermed var det et minutt igjen med Ikast i angrep. Angrepet tok rundt halvminuttet og Simone Böhme satt inn 31-32. Da tok Vipers timeout med 20 sekunder igjen på klokken.

De siste 20 sekundene fant ikke Vipers en åpning til tross for overtall. Dermed endte det med et frikast etter at tiden hadde gått ut, samtidig som hovedtrener for Ikast Kasper Christensen fikk en tominutter for protester da han mente dommerne skulle blåst av kampen. Det direkte frikaste gikk dog rett i muren og Ikast kunne juble for en 32-31-seier etter en ellevill håndballkamp på Sørlandet.

Det betyr at Ikast i skrivende stund innehar andreplassen og den siste direkte kvartfinaleplassen. Det dog før Team Esbjerg har spilt sin siste kamp. Esbjerg må nå ta poeng borte mot CS Rapid Bucuresti søndag for å ta seg forbi Ikast. For Rapid Bucuresti sin del må de vinne for å sikre seg en plass i play off for kvartfinale.

Se intervjuer med Ikasts Emma Friis og Andrea Austmo Pedersen, samt Vipers Paula Arcos Poveda (obs! på spansk, men tekstet) nedover: