Her er det nye VM-trofeet for 2023.

Det er klart for håndball-VM

Håndball-VM i Norge, Danmark og Sverige kastes igang onsdag kveld. Sportskollektivet og Kvinneidrett.no følger hele mesterskapet tett.


Norge VM-åpner mot Grønland onsdag kveld klokken 20:30 i DNB Arena i Stavanger, men selve åpningskampen på norsk jord blir Sør-Korea mot Østerrike klokken 18:00 samme dag.

Norges to neste kamper er mot Østerrike på fredag og Sør-Korea på søndag. Alle kampene i DNB Arena og alle kampene med kampstart klokken 20:30.

De andre vertsnasjonene starter mesterskapet først på fredag. Sverige tar da imot Kina, mens Danmark møter Serbia i en utsolgt Jyske Boxen i Herning. Over 12.500 billetter er solgt til danskenes VM-åpning.

Totalt er det to vertsbyer i hvert av landene. I Norge har Stavanger det første gruppespillet, før Trondheim tar over i mellomspillet. Trondheim har i tillegg to kvartfinaler.

I Sverige er det Gøteborg og Helsingborg som har gruppespillet, mens Helsingborg har mellomrunden.

For danskenes del deles det mellom Herning og Frederikshavn. Begge har både gruppespill og mellomspill, mens Frederikshavn og er vertsskap for Presidents Cup.

Selve kvartfinalene deles mellom Trondheim og Herning, mens semifinaler og finaler blir spilt i Herning og i Jyske Boxen. Frederikshavn har i tillegg plasseringskampene.

Sportskollektivet og Kvinneidrett.no er tilstede på følgende åtte kamper i det første gruppespillet:

29/11: Sør-Korea - Østerrike og Grønland - Norge i Stavanger
30/11: Tyskland - Japan og Polen - Iran i Herning
01/12: Romania - Chile og Danmark - Serbia i Herning
02/12: Kongo - Nederland og Tsjekkia - Argentina i Frederikshavn
03/12: Ukraina - Kazakstan og Brasil - Spania i Frederikshavn

Videre dekningsplan lages underveis i mesterskapet, men vi er også uansett på plass på semifinalene og finalene i Herning 15. til 17. desember.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Håndball-VM 2023