Fra venstre: Tuva Hansen, Janni Thomsen, Emilie Joramo og Elise Thorsnes Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

De kan vinne årets spiller i Toppserien

Se hvem vi har nominert til prisen som årets spiller i Toppserien. Du kan og bli med på å stemme.


Tuva Hansen (Brann)

Bergensernes hærfører er fra Bryne, men har omfavnet byen og laget med et stort hjerte likevel. Hun tar ansvar både på og utenfor banen og har denne sesongen også blitt en farlig spiller offensitvt fra sin stopperplass. Med to scoringer og to assist sammen med kun ti baklengs mens hun har vært på banen har hun vært en stor bidragsytter både offensivt og defensivt. Hun taper sjeldent duellene, har et tempo og en spillerforståelse som har reddet Brann ved flere anledninger. Utenfor banen er hun også flink til å ta seg av både lagvenninner, presse, frivillige, publikum og ikke minst jentene som ser opp til henne. Hansen vant prisen i fjor og er igjen nominert.

Janni Thomsen (Vålerenga)

Thomsen har levert en meget god sesong for Vålerenga fra A til Å. Med seks mål og seks assist fra sin vingback-posisjon har Janni vært en av de mest sentrale spillerne for å få det nye spillesystemet til Vålerenga til å fungere. Dansken har desuten vært med mye i det offensive spillet også de gangene andre har fått målpoengene. I tillegg har hun vært god til å hjelpe til hjemover. Janni har denne sesongen fått ut det beste av seg selv over lengre tid og den nye rollen som vingback passer henne ypperlig. Dansken er med det en av to utenlandske spiller i Toppserien som også fikk plass på årets lag.

Emilie Marie Joramo (Rosenborg)

Har vært outstanding i flere kamper denne sesongen og vært med på rundens lag hos NTB i over halvparten av Toppserierundene. Joramo ble for to år siden kåret til årets unge spiller og var i fjor nominert til prisen som årets spiller. I fjor kom hun ikke helt opp til Tuva Hansen, men ungjenta fra Rennebu tar stadig steg og denne sesongen har ikke vært noe unntak. Hun har som vanlig vært limet mellom forsvaret og angrepet til Rosenborg. Denne sesongen har hun igjen også vist seg som et av Norges største pasningsgenier og fotballhoder. Det på Rosenborglag som lenge kjempet om serietittelen. Joramo har også denne sesongen fått sin debut på A-landslaget (Selv om vi mente hun burde fått den muligheten tidligere. Og etter å ha sett kampene hun spilte kan vi ikke forstå at hun er blitt utelatt fra de siste to troppene).

Elise Thorsnes (Vålerenga)

Hun har vært i en klasse for seg selv på topp. Med hele 15 mål på 18 seriekamper ble hun også soleklar toppscorer. Thorsnes har avslutningsferdigheter og smarte bevegelser som ingen andre i Norge og ethvert lag skulle nok ønsket at de hadde Thorsnes på topp. Har kommet mye mer til sin rett i år enn i fjor etter at den verste skadeproblematikken er tilbakelagt. Dette er en spiss som fint kan holde på på et høyt nivå også i flere år fremover. Dette er noe hun og er åpen på.

*

Du kan stemme i feltet under og det er grunnspillet som ligger bak vurderingen:

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.