Fra venstre: Sandra Simonsen, Savanna Duffy, Katarina Sunde og Ina Birkelund. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

De kan vinne årets spiller i 1.divisjon

Se hvem vi har nominert til prisen som årets spiller i Toppserien. Du kan og bli med på å stemme.


Sandra Simonsen (TIL 2020)

Hun har levert fra start til slutt som en av TIL 2020s viktigste spillere de siste sesongene. Spesielt i år har hun vært en viktig brikke med sine 18 målpoeng fordelt på elleve scoringer og syv assist. Midtbanespilleren har vært en drivkraft i et opprykksjagende Tromsø-lag. Simonsen var og i nominasjonen til årets spiller forrige sesong, men rakk akkurat ikke opp den gang. Kan hun lykkes denne gang?

Savanna Duffy (Åsane)

Sisteskansen til Bergenserne har levert på øverste hylle gjennom hele sesongen. Hun har tatt vanvittige steg de siste to sesongene og spesielt etter at hun fikk førstekeeperrollen. Sisteskansen som fyller 18 om snaue to uker har vist at Norge har en keeper for fremtiden i henne. Det samme gjelder for Åsane og det skal bli spennende å se henne i Toppserien neste sesong. Her har også Åsane en fremtidig leder i bakre rekker og en keeper som har meget god kommunikasjon på banen.

Katarina Sunde (Åsane)

Med 14 mål og tre assist på sine 13 kamper i grunnspillet viste Sunde hvor viktig hun er offensivt for Åsane. Hun har imponert med sine avslutningsegenskaper, sin råskap og tilstedeværelse for Åsane denne sesongen. Spissen har slitt med skader, men har likevel levert optimalt i kampene hun har spilt. Selv med færre kamper enn sine kollegaer endte hun som en klar toppscorer i divisjonen.

Ina Birkelund (TIL 2020)

En meget god sesong av Birkelund som virkelig har fått ting til å rulle. 10 mål og syv assist på sine 17 kamper i serien sier sitt om hvor viktig hun har vært på et TIL 2020-lag som vant 1.divisjon. Samtidig var hun med det delaktig i nesten halvparten av de 40 scoringene TIL 2020 hadde. En rask angrepsspiller med gode avslutningsferdigheter og godt overblikk. Birkelund har en lang karriere foran seg om hun fortsetter i dette sporet.

Du kan stemme i feltet under og det er grunnspillet som ligger bak vurderingen.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.