Fra venstre: Ine Strømstad Berre, Savanna Duffy, Guro Hammer Røn og Ina Birkelund Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

De kan bli årets unge spiller i 1.divisjon

Se hvem vi har nominert til prisen som årets unge spiller i 1.divisjon. Du kan og bli med på å stemme.


Ine Strømstad Berre (ØHIL)

19-åringen tok 1.divisjon med storm forrige sesong. Da ble hun kåret til årets unge spiller, mens hun og kom på andreplass i kåringen til årets spiller. Årets sesong startet dog litt trått grunnet sykdom som satt henne tilbake i vinter. Utover sesongen har hun likevel kommet som et stjerneskudd og hun er alltid en trussel for motstanderen. Farten hennes er enorm og Berre er en forsvarsspillers verste mareritt. Har enda mer å gå på, og kan bli enda farligere i fremtiden.

Savanna Duffy (Åsane)

Sisteskansen til Bergenserne har levert på øverste hylle gjennom hele sesongen. Hun har tatt vanvittige steg de siste to sesongene og spesielt etter at hun fikk førstekeeperrollen. Sisteskansen som fyller 18 om snaue to uker har vist at Norge har en keeper for fremtiden i henne. Det samme gjelder for Åsane og det skal bli spennende å se henne i Toppserien neste sesong. Her har også Åsane en fremtidig leder i bakre rekker og en keeper som har meget god kommunikasjon på banen.

Guro Hammer Røn (AaFK Fortuna)

Hun har vært en konstant trussel på vingen til sunnmøringene. 18-åringen leverte syv scoringer og fem assist på 17 kamper i 1.divisjon denne sesongen. I tillegg til farten og gjennombruddskraften har hun en fin teknikk både med ball i bena og i avslutningsøyeblikkene. Ungjenta har nok mange gode år foran seg på fotballbanen.

Ina Birkelund (TIL 2020)

En meget god sesong av Birkelund som virkelig har fått ting til å rulle. 10 mål og syv assist på sine 17 kamper i serien sier sitt om hvor viktig hun har vært på et TIL 2020-lag som vant 1.divisjon. Samtidig var hun med det delaktig i nesten halvparten av de 40 scoringene TIL 2020 hadde. En rask angrepsspiller med gode avslutningsferdigheter og godt overblikk. Birkelund har en lang karriere foran seg om hun fortsetter i dette sporet.

Du kan stemme i feltet under og det er grunnspillet som ligger bak vurderingen og spilleren må holde J19-alder:

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.