Danmark møtte Serbia i åpningskampen sin i VM 2023. Søndag ble det storseier over Chile. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Dansk scoringsrekord i VM-sammenheng

Danmark sparte førsterekken sin, men andrerekken hadde få problemer med å lage en historisk aften i Jyske Bank Boxen i Herning søndag kveld.


Chile tok først ledelsen, men så sa Danmark takk og farvel. Ved pause ledet danskene hele 20-5, men etter hvilen fortsatte det i samme spor.

Danmark kjørte over de chilenske jentene og ga seg ikke før det sto 46-11.

Det er den VM-kampen Danmark har scoret flest mål i noensinne. Den gamle scoringsrekorden var på 44 mål. Det var dog ikke nok til å ta seiersrekorden. Danmarks største seier i VM-historien er nemlig på 42-5 fra 1999-VM i Norge og Danmark. 42-5-seieren den gang var på hjemmebane i Kolding da de slo Argentina.

Julie Scaglione ble kampens store spiller med sine syv scoringer. Dermed ble Ikast-talentet også toppscorer i kampen. 19-åringen regnes for øvrig som et av verdens største håndballtalent.

Danmark har med det sikret seg plass i mellomspillet med to strake seire. Nå venter gruppefinale mot Romania på tirsdag.

Julie Scaglione. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.