Bildegalleri: Danmark - Serbia: 25-21

Dansk håndballfest foran over 12.000 fans i Herning

Danmark VM-åpnet i Herning fredag kveld og det til et nærmest fullsatt Jyske Bank Boxen som lagde liv fra lenge før kampstart. Se stort bildealbum og se reaksjoner.

– Å høre hallen synge den danske nasjonalsangen var enormt. Jeg fikk frysninger på ryggen, sier ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

Han var tilstede i Herning fredag for å dekke kampen og forteller om en ellevill stemning som DNB Arena ikke var i nærheten av på onsdag.

– Det var lange køer langs hovedveien allerede før første kampen, så taxien brukte ti minutter lenger enn han pleier fra hotellet. I tillegg var det voldsomme køer for å komme inn i hallen. Etter kamp var det en kø på 3-400 meter for å sikre seg autografer til tre utvalgte spillere i fanzone. Der sto de danske jentene i 45 minutter og stilte opp til autografer og bilder, sier Berge.

Serbia best igang

Serbia kom derimot best i gang og tok tidlig ledelsen. Lagene fulgte hverandre så tett gjennom hele den første omgangen, men Serbia var alltid hakket foran. Serberne var smarte og brukte lang tid i angrepene sine. Det ene angrepet brukte de faktisk ett minutt og 42 sekunder på. Da var det en massig missnøye blant de 12.000 danskene på tribunen for at dommerne ikke blåste av til passivt spill. Til pause ledet så Serbia med 12-10 i en omgang der danskene hadde missbrukt litt for mange muligheter offensivt, samtidig som Marija Čolić stengte buret for Serbia.

Etter hvilen fortsatte det i samme spor, men Sandra Toft hadde kommet inn i målet for Danmark. Hun tok tak bakfra og leverte klasseredning etter klasseredning, og beviste hvorfor hun rangeres som en av tidenes beste målvakter.

Dansk sluttspurt

Fremover satt det fortsatt ikke helt, selv om Emma Friis leverte en feilfri andreomgang. Etter to bom i første, så traff hun på alle sine skudd etter hvilen. Likevel var det Serbia som ledet når man gikk inn i de siste ti minuttene. Da fikk plutselig Danmark en kjempemulighet da Serbia fikk to raske utvisninger og danskene fikk muligheten seks mot fire. Etter da å først ha fikset 20-20, så lot ikke danskene muligheten gå fra seg.

20-20 ble til 21-20, som ble til 22-20. Selv om Serbia reduserte til 22-21, så var det danskenes aften til slutt. Piffen gikk litt ut av Serbia, for nå kunne de ikke bruke tid i angrep lenger og dermed tok de litt rådville avslutninger. Det førte til at danskene kontret inn et par til og Sandra Toft fikk seg en scoring da hun satt ballen i åpent mål. 25-21 sto det til slutt og de siste tre minuttene var det over 12.000 stående fans på tribunen som manet frem de danske jentene.

Emma Friis, som Kvinneidrett.no kåret til årets spiller i dansk håndball for 2021/22-sesongen, ble for øvrig kåret til banens beste spiller.