Guro Reiten jubler for 1-2-scoringen til Chelsea. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Chelsea vant i Göteborg

Guro Reiten startet da Chelsea slo Häcken på bortebane foran 5566 tilskuere onsdag kveld, men det var et par andre som virkelig markerte seg og ble store samtaleemner.

Chelsea startet oppgjøret best, men slet med å bryte ned et godt organisert Häcken-forsvar. 14 minutter ut i kampen satt dog 0-1 i Hisingen. Den hjemvendte svensken, Johanna Rytting Kaneryd driblet seg forbi på høyresiden og la inn til Sam Kerr. Sistnevnte gjorde ingen feil da hun sendte London-laget i føringen.

Kaneryd gikk fra nettopp Häcken til Chelsea i august 2022 og var i dag tilbake på sin gamle hjemmebane for å spille kamp mot gamle lagvenninner.

Etter scoringen var det en litt mer åpen kamp, men det var Häcken som fikk juble etter 26 minutter. En Chelseaspiller fikk behandling på sidelinjen og dermed var Chelsea nede i ti spillere på banen. Dette utnyttet svenskene med en rask kontring. Den tidligere Kolbotnspilleren Elma Junttila Nelhage sendte en crosser mot Monica Jusu Bah som igjen la et perfekt innlegg som Clarissa Larisey headet i mål til 1-1.

Til tross for flere gode muligheter begge veier, så sto det seg også med 1-1 halvveis.

Chelsea avgjorde

Etter pause var Häcken nære scoring, men tverrliggeren sto i veien. Istedenfor var det i andre enden at målene skulle komme.

Erin Cuthbert scoret først 1-2-målet, før hun også la på til 1-3. Den siste etter et lite soloraid.

Utover omgangen ble og Kaneryd byttet ut og det til full applaus fra et nærmest fullsatt Bravida Arena. Samtlige reiste seg opp og hyllet svensken som tidligere spilte i Häcken.

Feilaktig annullering

Häcken ga dog aldri opp og like før slutt trodde hele Hisingen at Molly Johansson hadde redusert til 2-3 i sin siste kamp for klubben, men dommeren annullerte målet for offside. Reprisene viser at det var langt i fra offside, og det samme meldte begge trenerne på pressekonferansen etter kamp.

– Jeg var sikker på at hun var onside, så det er synd for de (Häcken) at de ikke får den scoringen, men sånn er fotballen noen ganger, sa Chelsea-manager Emma Hayes til pressen.

Også Häcken-treneren var skuffet over situasjonen og håper ikke målet blir avgjørende i for å ta seg videre da det også kan gå på målforskjell.

– Vi vet hvor viktig en målforskjell er etter at vi tapte seriegullet på målforskjell med ett eneste mål, så jeg håper ikke den feilaktige avgjørelsen der blir avgjørende for at vi ikke går videre, sa Häcken-trener Mak Lind i samme pressekonferanse.

Maren Mjelde var og med i troppen til Chelsea, men ble værende på benken hele kampen og kom ikke innpå. Reiten startet kamoen og spilte 58 minutter.

Chelsea på topp

Dermed ble det tre poeng til Chelsea som med det topper gruppe D med sine åtte poeng. Häcken ligger fortsatt på andreplass med syv poeng, mens Paris FC ligger på tredje med fem poeng. Sist i gruppen er Real Madrid med ett poeng etter at de onsdag tapte for nettopp Paris med 0-1.

I den andre Champions League-gruppen onsdag, ble det 1-0-seier til Ajax hjemme mot Bayern München, mens PSG slo Roma 3-1 på bortebane. I gruppe C ligger dermed Ajax på topp med syv poeng, mens PSG henger like bak med seks poeng. Bayern har fem og Roma har fire poeng.

Torsdag venter Brann mot Lyon på Åsane Arena og Sportskollektivet er også på plass der.

Vi kommer tilbake med flere bilder fra Häcken - Chelsea senere!