Chelsea slo ut tittelforsvareren

Maren Mjelde viste en ekstrem ro da Chelsea sikret straffekonk mot Lyon i Champions League. Der var Londonlaget best på Stamford Bridge.

Chelsea hadde et godt utgangspunkt før returoppgjøret i London. Etter at Guro Reiten sørget for en 1-0-seieren på bortebane, måtte Lyon score for å ha sjansen.

Etter 0-0 til pause, sørget Vanessa Gilles for fransk 1-0-ledelse kvarteret før slutt og dermed var alt helt åpent. Resultatet sto seg til full tid og dermed var det klart for ekstraomganger.

Dramatiske ekstraomganger

Etter at de 15 første av ekstraomgangene var unnagjort var lagene fortsatt like langt, men fire minutter ut i andre ekstraomgang sendte Sara Dabritz Lyon opp i en 2-0-ledelse og 2-1 sammenlagt etter assist fra Ada Stolsmo Hegerberg.

Chelsea jaktet en scoring i sluttminuttene og på overtid fikk de et frispark høyt i banen. De sendte opp alt de hadde og etter litt frem og tilbake fikk Lauren James ballen innenfor 16-meteren. Hun dro seg forbi og ble felt av Vicky Becho og etter flere minutters venting på VAR-sjekk, pekte dommeren på straffemerket.

Maren Mjelde gikk frem for å ta straffen og viste en enorm ro. Hun banket ballen i krysset og sikret med det straffesparkkonkurranse.

Norske straffemål

Under straffesparkkonkurransen scoret Mjelde igjen, men lagene fulgte igjen hverandre tett. Blant annet scoret også Hegerberg på sin straffe.

Lyon-kaptein Wendie Rennard bommet derimot på sin straffe, før James bommet på sin. Da Jessica Carter scoret på Chelseas femte straffe måtte Lindsey Horan score for å forlenge kvelden, men Ann Katrin Berger reddet straffen og Chelsea kunne juble for avansement til semifinalen etter en høydramatisk avslutning på kvelden i London.

Med seg til semifinalen får de Wolfsburg som slo ut PSG med 2-1 sammenlagt, Barcelona som slo ut Roma med 6-1 sammenlagt, og Arsenal som snudde mot Bayern München og slo de ut med 2-1 sammenlagt, etter blant annet et kremmerhus av Frida Maanum.