Barcelona og Wolfsburg møttes i Champions League-finalen i Eidhoven i Nederland. Foto: Nicholas Noreng

Champions League-kvalifiseringen er klar

Både Brann og Vålerenga fikk overkommelig motstand i den første Champions League-kvalifiseringen.


Lokomotiv Stara Zagora fra Bulgaria er Branns første motstander. Vinner de den kampen møter de vinneren av RSC Anderlecht fra Belgia og GKS Katowice fra Polen om gruppeseieren.

Etter det venter ny kvalifiseringskamp med hjemme/borte mot en annen gruppevinner.

Ny norsk kamp mot Minsk

Hvitrussiske Minsk har hatt for van å møte norske lag i Champions League. Nå blir det Vålerengas tur til å møte laget som båd Rosenborg og LSK Kvinner har møtt tidligere.

Vinner Vålerenga mot Minsk venter gruppefinale mot vinneren av kampen mellom dansk Brøndby og skotske Celtic om en plass videre til andre kvalifiseringsrunde.

Dermed unngikk Vålerenga lag som Arsenal og Juventus i den første runden. Samtidig blir det norsk motstand igjen for Celtic og Minsk. Celtic har nemlig vært i kvalifiseringsgruppe med Rosenborg de to seneste årene.

– Begge lag har muligheten til å ta seg videre til neste kvalifisringsrunde. Brann sin tøffeste motstander vil bli Anderlecht, men Brann skal være gode nok til å slå ut det belgiske laget. For Vålerengas del skal det også være gode muligheter. Minsk er det høyest rangerte laget de møter, men på papiret vil nok Brøndby være den tøffeste motstanderen i det som kan bli en fryktelig jevn gruppe, sier redaktør for Kvinneidrett.no.

Start i september

Første kvalifiseringsrunde spilles som en miniturnering der det først spilles to semifinaler, før det venter en finale. Semifinalene spilles 6. september, mens finalene og tredjeplassfinalene spilles 9. september. Lagene i gruppen blir enige seg imellom om hvem som skal være vertsskap for alle kampene i sin gruppe.

2. runde av kvalifiseringen skal så spilles med hjemme/borte 10/11. og 18/19. oktober. Denne trekkes 15. september.

Selve gruppespillet starter 14/15. novermber og trekkes 20. oktober.

Finalen spilles på San Mamés i Bilbao, Spania med kampdag 24/25/26. mai 2024.

Se hele oppsettet av kvalifiseringen på UEFA sine sider HER

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.