Gatene da Barcelona og Wolfsburg møttes i Champions League-finalen i Eidhoven i Nederland 2023. Disse scenene kan vi nå få i Oslo i 2026. Foto: Nicholas Noreng

Champions League-finalen til Norge

Ullevaal Stadion skal arrangere kvinnenes Champions League-finale i 2026.


– Onsdag bestemte UEFA hvilke arenaer som skal arrangere Champions League-finalen for kvinner i 2026. Til stor glede for NFF og Oslo kommune er det Ullevaal Stadion som skal arrangere verdens gjeveste kamp på klubbsiden, heter det i en pressemelding fra NFF.

– Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident Lise Klaveness i pressemeldingen.

Årets finale går på San Mamés i Bilbao, mens 2025-finalen går på Estádio José Alvalad i Lisboa. Begge stadionene tar i overkant av 50.000 tilskuere.

I 2026 skal altså finalen til Norge for første gang og det på nasjonalarenaen Ullevaal Stadion, en stadion som tar 28.000 tilskuere.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Champions League