Det var full aktivitet fra første spark i den nystartede cageball-ligaen som ble sparket i gang søndag. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Cageball-ligaen sparket i gang i helgen

Denne helgen sparket Bergen Cageball – ligaen i gang. 17 lag var klare til å være med i den første turneringen. Den strekker seg over tre søndager og en lørdag frem til mai. Tonen var god, og latter og smilene satt løst innimellom kampene hos de fremmøtte spillerne og tilskuerne.


Kompisgjenger og arbeidskollegaer
Lagene består i hovedsak av vennegjenger eller arbeidskollegaer. De fleste har spilt fotball tidligere og ønsker fortsatt å spille litt innimellom. Noen hadde vært på den oppfinnsomme siden når lagnavnene skulle settes og vi kunne denne søndagen stifte bekjentskap med lag som «Sjeldent Jalla Bratt og Bubba Corelli»,  «Bubbles By West Ham», «Usikker på formen», «Pene Stolte Gutter (PSG)» eller «Hønsene» for å nevne noen. Andre var mer knyttet mot arbeidsplassen navnemessig som «Veidekke», «Frelsesarmeens Gatelag 1 og 2» eller «DD Autoservice». 

- Gøy å spille cageball
En del kjente ansikt fra lokalfotballen dukket også opp denne søndagen, da både nåværende og tidligere spillere. En av de som var med var en av toppdommerne i Norge, Sondre Brudvik, som deltok for laget «Bubbles By West Ham». Han forklarer hvorfor han og laget ønsket å delta:

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
- Vi er med for det er en veldig god måte å holde seg i form, gøy å spille cageball eller fotball. Cageball er liten bane, intense, tøffe, vanskelige og gøye kamper. Så får man spilt mot folk som er likedanne. De spiller ikke fotball for å være best, men å ha det gøy. Det er noen av grunnene til at vi meldte på et lag. Vi samlet en kompisgjeng som er med her.  

Dette følges opp Kjell Bruås fra Frelsesarmeens Gatelag 1
- Vi har et samarbeid med Bergen Cageball, så vi trener fast her hver mandag. For oss i Frelsesarmeen så er det samhold, et sted å være, få ut energi, litt frustrasjon og litt galskap.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Eneste kvinnelag
Hønsene meldte seg tidlig på denne turneringen. Laget består av kun damer hvor mange har en fortid som spillere i Åsane eller Bergen Nord. De meldte seg på i håpet om at det skulle bli en egen serie for damene, men når det ikke lot skjedde, så var laget klare for å ta opp kampen med guttene. 

Hønsene sin kaptein Maren Vatne Borgenhaug forklarer hvorfor de er med:
- Vi meldte oss på først og fremst for at det skulle være en dameliga, men da det kun var vi som var påmeldt. Så vi tenkte at nå har vi samlet gjengen, bestilt drakter og er klar til å spille fotball eller cageball. Dermed ble vi med i herreligaen. Dette er kjempegøy, selv om det svinger resultatmessig. Når vi taper så mye som vi gjør i den siste kampen er det drittkjedelig, men når vi klarer å hevde oss mot guttene er det kjempegøy. Det er tungt for alle utpå her, uansett om man er gutt eller jente. 

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Vatne Borgenhaug forteller videre at hun håper at resten av jentene stiller opp til høsten.
- Det hadde vært kjempegøy. Da starter vi på nytt igjen, så da bør flere damelag hive seg på, avslutter hun.

- Veldig god stemning
Sjefen selv for det hele, Stian Mørk, er en travel mann denne søndagen. Etter at han selv har spilt litt for laget «Tactical Joke» er han klar for å gi redaksjonen en kort kommentar på arrangementet. 

- Veldig god stemning.  Den følelsen jeg har i dag er glede, det vi har ønsket å få til ser ut til å materialisere seg. Folk ar det gøy, de smiler. Selv om det er et konkurranseelement, så er det god tone mellom spillerne hele veien. De har respekt for hverandre, så veldig, veldig kjekt, sier en smilende Mørk til oss. 

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Han fortsetter med å skryte over lagene som deltar:
- Jeg er veldig imponert over lagenes holdninger til arrangementet. De gjør det veldig enkelt for oss å arrangere. Det er viktig i en slik setting at lagene koser seg og har det gøy sammen. 

Drømmen om egen dameliga
Vi spiller også drømmen til damelaget «Hønsene» videre til Mørk. En drøm om en egen dameliga i fremtiden. 
- Det hadde vært helt fantastisk og ingenting hadde gledet meg mer om vi fikk flere jenter inn her til å møte hverandre på denne måten. Vi i Bergen Cageball ønsker det veldig sterkt og vi har prøvd å trekke i noen tråder, men vi har ikke lykkes noe særlig på damesiden i denne runden. Vi håper likevel at dette kan være med på å få dette i gang fra høsten av.   

Pokaler i sikte
Selv om turneringen er satt opp for at venner og arbeidskollegaer kan gjøre noe sosialt og positivt sammen, så er det også premier i vente til vinnerne. Pokal til avdelingsvinnerne, toppscorere og ikke minst muligheten til å havne på All-Star laget i turneringen venter på de enkelte på den siste spilledagen i mai. 
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Tabeller og statistikk
Under finner dere statistikken fra den første dagen hos Bergen Cageball. Vi har delt kampoversikten, tabell og toppscorerlisten slik den står etter den første av fire spilledager.

Avdeling 1:

Kampoversikt avdeling 1:
Foto: Bergen Cageball

Tabell avdeling 1:
Foto: Bergen Cageball

Toppscorer avdeling 1:
Foto: Bergen Cageball

Kampoversikt avdeling 2:
Foto: Bergen Cageball

Tabell avdeling 2:
Foto: Bergen Cageball

Toppscorer i avdeling 2:
Foto: Bergen Cageball

For mer informasjon om turneringen, så gå til Bergen Cageball HER. Under finner dere litt bilder fra den første runden søndag.

 

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bergen Cageball