Brann videre i Europa

Brann tok seg videre til neste runde i Conference League. Der møter klubben etter all sannsynlighet AZ Alkmaar fra Nederland.

Brann Stadion var pyntet til fest og det ble en festaften for de rundt 14.000 bergenserne som hadde tatt turen til Stadion denne torsdagen.

1.omgang
Brann fikk en drømmestart på kampen da Felix Horn Myhre satte inn 1-0 etter kun seks minutter. Kampen ble jevn utover i den første omgangen. Brann hadde en stor sjanse ved Bård Finne etter en halvtime. Omgangen var sjansefattig frem til det gjennstod kun fire minutter av omgangen. 2-0 kom etter 43 minutter da Fredrik Pallesen Knudsen stanget inn corneren fra Sander Kartum.  Stadion eksploderte og Brann fikk enda mer energi. Hjemmelaget ville ha mer og i omgangens siste minutt sendte Bård Finne Brann til pause med 3-0.

Eneste skåret i gleden for Brann er at nykommer Magnus Warming måtte ut med skade. Han gikk på et løp og det så ut som en strekk.
2.omgang
I den andre omgangen falt Brann litt lavere i banen og laget klarte ikke å holde oppe den enorme løpskapasiteten de viste i den første omgangen. Det som så ut som et greit avansement etter første omgang ble spennende i den 2.omgangen. Første varsel var en ball portugiserne mente var borti håden til Svenn Crone. Etter en knapp time kommer reduseringen. Sylla setter den for gjestene og dermed trenger portugiserne kun ett mål.

Resten av kampen er det gjestene som presser på for å få scoringen som gir ekstraomganger. Kun minutter senere har laget en i treverket og Brann lever farlig nå. De neste 30 minuttene holdt Brann gjestene unna egen målgård. I de 90 minutt smeller det. Nino Galovic feier ned Mathisen som er på vei igjennom. Han pådrar seg sitt andre gule og får marsjordre. To portugisere får også gult for å protestere.
Wolfe tilbake på Stadion
Helt på tampen får gjestene en enorm mulighet, men Brann får ryddet unna med et nødskrik. Dermed ender det med 3-1 til Brann. I den neste runden David Møller Wolfe og hans AZ Alkmaar. (Laget leder 2-0 sammenlagt mot  FC Santa Coloma fra Andorra i skrivende stund).

Den første kampen mellom AZ Alkmaar går neste torsdag i Nederland, mens returkampen er på Brann Stadion torsdag 31.august.