Fredrik Pallesen Knudsen matchvinner da Brann tok seg videre Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Brann videre i Europa

Brann tok seg videre i Europa etter at klubben slo til med 2-1 hjemme mot nederlandske Go Ahead Eagles.

Det var fullt kok på Brann Stadion denne torsdagen med over 14.000 på plass da Brann hadde besøk av nederlandske Go Ahead Eagles. Allerede før kampen var det fullt trøkk med folk og stemningen var god.

For gjestene fra Nederland ble det en fantastisk åpning på kampen. Laget tok ledelsen med 1-0 etter kun ett minutt. Da sover forsvaret til Brann og Søren Tengstedt triller ballern rolig inn bak Mathias Dyngeland. Brann skuffet stort det første kvarteret og nervene så ut som de lå tykt utpå spillerne i disse minuttene. Etter åpningkvarteret kom Brann bedre med i kampen og sakte men sikkert kom også mulighetene. Et fullsatt Brann Stadion måtte likevel vente til det var spilt 42 minutter før de kunne juble. Bård Finne gjorde slutt på måltørken sin og satte inn 1-1. Dermed eksploderte det på Stadion. 1-1 var også stillingen til pause.
I den andre omgangen var Brann klart best og laget dominerte omgangen fra start. Etter en drøy time kom vinnermålet. Frdrik Pallesen Knudsen stanger inn 2-1 til rødtrøyene etter en corner fra Castro. Det blir vinnermålet. Brann hadde to baller i treverket etter den scoringen, mens ørnene fra Nederland hadde en stor mulighet Mathias Dyngeland reddet. Dermed  blir det trolig kamp mot skotske St.Mirren allerede neste uke.