Vålerengas Rikke Nygard (til venstre) er selv bergenser og får nå muligheten til å møte Brann på Brann stadion. Her i duell med Nora Eide Lie under en treningskamp før årets sesong. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Brann - Vålerenga skal gå på Brann Stadion likevel

Etter at Vålerenga først sa nei, snudde Osloklubben fredag. Nå går Brann for folkefest på stadion.


– Vi verdsetter at Brann har vist stor vilje til å sikre gode kampforberedelser inn mot kampen. Vi ønsker jo selvfølgelig å skape blest for norsk kvinnefotball! Vålerenga er ingen festbrems, men parallelt med dette må vi ta sportslige hensyn og gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt. Brann har gitt oss muligheten til å trene på gress i Bergen før kampen, og etter nye diskusjoner internt har vi bestemt oss for å bli med på å lage folkefest på Brann Stadion, sier klubbdirektør i Vålerenga Fotball, Harriet Rudd i en felles pressemelding på både Brann og Vålerenga sine hjemmesider.

Nektet først

Torsdag smalt nemlig nyheten om at Vålerenga ikke ønsket å møte den regjerende mesteren på Brann Stadion.

"Toppfotballen handler om å optimaliserer treningshverdagen og kampforberedelser. Vi visste i januar at vi skulle skifte kunstgress på Intility arena i juni og var nødt til finne en ny treningsarena som ikke er optimalt for oss. Ut i fra et belastningssynspunkt er det lite gunstig å bytte dekke hyppig, hvilket vi blant annet har erfart tidligere.", het det i en pressemelding fra Vålerenga i går.

Snudde fredag

Men ting går fort også i fotballen. Fredag snudde Vålerenga og nå går de for fest på Brann Stadion der håpet er over 10 000 tilskuere. Kampen er satt til søndag 5. juni klokken 16.00.

– Vi skal skape minner for livet for spillerne, tilskuerne, klubbene og historiebøkene, sier styreleder Pål Hafstad Thorsen i Brann i dagens pressemelding.

Billettene er allerede i salg. Les mer på Brann sine sider HER.

Se bildealbum fra lagenes treningskamp før sesongstart under!

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.