Vålerengas Rikke Nygard (til venstre) er selv bergenser og får nå muligheten til å møte Brann på Brann stadion. Her i duell med Nora Eide Lie under en treningskamp før årets sesong. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Brann - Vålerenga skal gå på Brann Stadion likevel

Etter at Vålerenga først sa nei, snudde Osloklubben fredag. Nå går Brann for folkefest på stadion.

– Vi verdsetter at Brann har vist stor vilje til å sikre gode kampforberedelser inn mot kampen. Vi ønsker jo selvfølgelig å skape blest for norsk kvinnefotball! Vålerenga er ingen festbrems, men parallelt med dette må vi ta sportslige hensyn og gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt. Brann har gitt oss muligheten til å trene på gress i Bergen før kampen, og etter nye diskusjoner internt har vi bestemt oss for å bli med på å lage folkefest på Brann Stadion, sier klubbdirektør i Vålerenga Fotball, Harriet Rudd i en felles pressemelding på både Brann og Vålerenga sine hjemmesider.

Nektet først

Torsdag smalt nemlig nyheten om at Vålerenga ikke ønsket å møte den regjerende mesteren på Brann Stadion.

"Toppfotballen handler om å optimaliserer treningshverdagen og kampforberedelser. Vi visste i januar at vi skulle skifte kunstgress på Intility arena i juni og var nødt til finne en ny treningsarena som ikke er optimalt for oss. Ut i fra et belastningssynspunkt er det lite gunstig å bytte dekke hyppig, hvilket vi blant annet har erfart tidligere.", het det i en pressemelding fra Vålerenga i går.

Snudde fredag

Men ting går fort også i fotballen. Fredag snudde Vålerenga og nå går de for fest på Brann Stadion der håpet er over 10 000 tilskuere. Kampen er satt til søndag 5. juni klokken 16.00.

– Vi skal skape minner for livet for spillerne, tilskuerne, klubbene og historiebøkene, sier styreleder Pål Hafstad Thorsen i Brann i dagens pressemelding.

Billettene er allerede i salg. Les mer på Brann sine sider HER.

Se bildealbum fra lagenes treningskamp før sesongstart under!

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.