Her faller avgjørelsen. Sivert Heltne Nilsen er sikker fra straffemerket. Foto: John Vint

Brann tok tre poeng

Brann hentet hjem tre poeng i en tøff hjemmekamp mot Sarpsborg 08. Se litt bilder og les om kampen.

Brann hadde en fysisk og psykisk tøff kap torsdag og mange var spente hvordan bein og hoder responderte til dagens hjemmekamp mot Sarpsborg. Vertene hentet hjem tre poeng, men det kostet.

Det var litt over 11600 solgte billetter i regnværet til denne kampen, men alle som hadde billett hadde nok ikke møtt frem denne dagen. Dermed et litt antiklimaks i forhold til den enorme stemningen laget opplevde torsdag.

Den første omgangen ble aldri en veldig spennende fotballkamp å se på. Brannspillerne slet med å komme i gang og Sarpsborg lå komfortabelt i eget forsvar. Dermed ebbet den omgangen ut med 0-0. Etter hvlen ble det mer fyr i kampen. Gjestene hadde en stor sjanse ikke mange minuttene ut i omgangen. Etter 50 minutter får Brann straffespark. Bård Finne blåser den i tverrliggeren. Dermed står det fortsatt 0-0 på Stadion.
Brann får et nytt straffespark halvveis i omgangen. Et skudd blir blokkert av Utvik og den ballen treffer så hånden til Sarpsborgstopper Skipper. Dommeren blåser straffe og sender dansken av banen. Han får sitt andre gule kort. Merkelig strengt er vår oppfatning, da handsen neppe kan ha vært med forsett. Denne gangen tar Sivert Heltne Nilsen straffen og kaptein setter den sikkert. Dermed 1-0 til  Brann.

Bortelaget gjør noen bytter og laget går mer i angrep enn før scoringen. Med 10 mann er det Sarpsborg som er det beste laget de siste minuttene og klubben er nærme en utlikning på den regntunge Stadionmatten. Det ender likevel 1-0 til Brann som fortsatt henger på i jakten på medaljer og spill i Europa, mens Sarpsborg er nummer syv etter dagens kamper.
Mads Sande (over) rager høyest i duell med Utvik hos Sarpsborg. Sande fikk i dag sin debut hos Brann etter overgangen fra Haugesund. Under finner dere litt bilder fra oppgjøret.