Stemningen var euforisk da Brann utliknet til 3-3 ved Japhet Sery Larsen Foto: Odd Lovset

Spenning i 120 minutter

Brann ga sterke AZ Alkmaar kamp hele veien denne torsdagen og det hele måtte avgjøres på straffer.

Det var stor forventning i Bergen før denne kampen. Etter den strålende forestillingen til Brann i Nederland forrige torsdag, så var det klart for returmatch på Brann Stadion. Billettene forsvant fort og de over 14.000 plassene var solgt til kampen. En halvtime før kamp var det nesten fullt inne på Stadion og stemningen stod i taket.

Da kampen om i gang var det klart at nederlenderne ikke ville gå på en smell mot Brann. Laget undervurderte nok Brann litt før første kamp. I dag var gjestene på fra start og kjørte kampen. Mayckel Lahdo ordnet 1-0 til gjestene etter kun 12 minutter. Svensken som var god som innbytter sist fikk bra treff og skuddet føk inn bak Dyngeland. Etter en knapp halvtime dobler bortelaget. Nevnte Lahdo finner Sven Mijnans som setter inn 2-0. Brann slet den i den første omgangen og ledelsen var det ikke noe å si på.
Brann fikk derimot en livsnerve da Fredrik Pallesen Knudsen stanget inn reduseringen på overtid i den første omgangen. Den kom på en  corner. Dermed går lagene til pause på 2-1 ledelse til AZ Alkmaar.
Vertene gjør to bytter i pausen som skal vise seg å være viktig. Det er likevel AZ Alkmaar som får den beste åpningen. Ruben van Bommel gir gjestene ledelsen 3-1 etter kun fem minutter av omgangen. Da virket det hele kjørt for Brann. Når vi passerer timen begynner Brann å komme mer med. Etter 63 minutter kommer Joachim Soltvedt inn. Han blir hovedrolleinnhaveren på Stadion kun tre minutter senere. Brann får frispark i god posisjon og Soltvedt sender i vei et fantastisk frispark. Dermed 2-3. Etter dette får Brann enda mer troen. Etter 82 minutter sender Japhet Sery Larsen Brann Stadion til himmels da han stanger inn 3-3. Dermed blir det elleville minutter.
Kampen går til ekstraomganger og det begynner å bli mange slitne bein på banen. I ekstraomgangene blir det rødt kort til Felix Horn Myhre og han må ut med to minutter igjen å spille. Brann holder unna og det hele går til straffer. Begge lag treffer på sine fem første. Danske Børsting som hadde en strålende kamp for hjemmelaget blir spilleren som bommer. AZ Alkmaar treffer på sitt sjette straffespark og sender bortelaget videre i Europa.
Mads Sande ble presentert som Brann spiller under pausen av dagens kamp. Han signerte i dag fra Haugesund. Under kan dere se litt bilder. Album kommer så fort vi er klare med det.