Brann kvinner klare for Europa

Med dagens resultater er Brann Kvinner klare for Europa neste år.

Brann Kvinner hadde god kontroll på den viktige 2.plassen i serien. Laget gjorde ingen feil hjemme mot Stabæk og da nyheten kom at Rosenborg BK hadde tapt hjemme mot LSK Kvinner, så er plassen i Europa klar.

Dagens kamp var en eneste stor enveiskjøring. Stabæk scoret riktignok tidlig med måltyven Melissa Bjånesøy. Den scoringen ble annulert for offside. Etter det handlet kampen bare om Brann.  Rødtrøyene presset på og fikk åpningsmålet ved Signe Gaupset etter havspilt 1.omgang. Det ble ikke flere mål i regnværet, så dermed 1-0 til hvilen.
I den andre omgangen ble klasseforskjellen mellom lagene tydligere Stabæk var knapt over midtstreken og vi noterte ikke at keeperen til Brann berørte ballen de første 30 minuttene av omgangen. Brann fikk en tidlig 2-0 scoring. Amalie Eikeland banket inn målet. Brann bare fortsatte å trykke på. Da vinden gir Nora Lie Egdahmi hjelp og lurer Skoglund bakerst hos gjestene, så står det 3-0. Det var corner rett i mål. Da hadde vi ikke spilt ti minutter av omgangen. Etter dette var det Brann trykk, men det ble ikke flere mål.
På tampen kom det unge talentet Heidi Steinsbø Halbmayr. Seieren sender Brann til Europa igjen. 2.plassen gir en mulighet til å nå Mesterligaen neste år, mens 3.plass vil gi en plass i den nye turneringen UEFA har i Europa for kvinnelag. Dermed kan vi fort få oppleve magsiske kvelder på Brann Stadion igjen i Europa med damene, som her da Signe Gaupset (bildet under) utlikner hjemme mot Lyon på overtid.
Under kan dere se litt bilder fra dagens kamp. Album kommer.