Bilder fra første serierunde i Toppserien 2022 og Branns første offisielle kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Brann kunne juble for historisk seier

Det var egentlig aldri noen tvil da Brann spilte sin første offisielle kamp. Borte mot Røa ble det total overkjøring og 5-2-seier til bergenserne.

Brann styrte alt som var gjennom så og si samtlige 90 minutter i serieåpningen søndag.

Allerede fra start så man et Røalag som slet med å henge med på tempoet til bergenslaget. Pasningsspillet gikk fort, løpene var mange og sjansene ble store. De 478 tilskuerne fikk se et Brann-lag som totalt dominerte banespillet, og som kom nærmere og nærmere mål.

Historisk målscorer

Etter ni minutter satt kampens første scoring. Elisabeth Terland ble spilt nydelig igjennom og banket ballen i mål. 0-1 på Røabanen og Terland hadde med det blitt historisk som Branns første målscorer gjennom tidene.

Brann fortsatte å dominere, men slet med uttellingen. Først snaue ti minutter før pause satt også nummer to. En corner ble klarert, men Tuva Hansen fikk ballen og la inn et ekstremt høyt innlegg. Med sol i ansiktet kolliderte to Røaspillere og Nora Eide Lie kunne enkelt banke ballen i mål til 0-2 på Røabanen, og det sto seg til pause.

Tre raske og game, set, match

Etter hvilen sjokkerte Røa. De vant en corner med en gang og det utnyttet de til det fulle. Julie Austdal headet ballen i mål og 1-2 etter 47 minutters spill.

Det hjalp dog lite, for det skjerpet bare Brann. I løpet av en periode på syv minutter scoret Brann hele tre ganger. Først headet Marthine Østenstad inn 1-3, deretter satt Eide Lie inn 1-4 via hodet på en Røaspiller. Til slutt fikset Cecilie Redisch Kvamme 1-5 med kneet etter et flott løp inn i boks.

Brann fortsatte likevel i samme spor, men kun en meget god Linn-Mari Nilsen og en tverrligger i Røamålet hindret større sifre.

Istedenfor var det vertene som fikk en mulighet til på en ny corner. Vilde Anett Fjelldal headet nemlig inn en redusering til 2-5 på overtid. Det hjalp dog lite og Brann kunne med det juble for en solid 2-5-seier på Røabanen søndag ettermiddag.

Vi kommer tilbake med intervjuer med Brann-kaptein Tuva Hansen og Branns historiske målscorer, Elisabeth Terland, senere. Det sammen med en masse bilder fra kampen.

Banens beste: Elisabeth Terland
Røas beste: Linn-Mari Nilsen