Tuva Hansen jubler for seier. Søndag var hun banens gigant. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Børsen: LSK Kvinner-Brann: 0-1: Hun reddet bergenserne

Tuva Hansen reddet Brann fra årets første poengtap da LSK Kvinner og Brann møttes i LSK-hallen. Returløpene hennes er til etterfølgelse.

LSK Kvinner-Brann 0-1 (0-0)
LSK-Hallen

Tilskuere: 267

Mål: 0-1, Marit Bratberg Lund (straffe)
Gult kort: Mia Authen, Laura Gashi, LSK Kvinner og Guro Bergsvand, Svava Ros Gudmundsdottir, Brann.

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen (Bækkelagets SK): 3 poeng
Svak kamp av dommeren og dommertrioen. Fikk ikke med seg gult kort på Østenstad i førsteomgang og la en merkelig linje som bevegde seg underveis i kampen. Eneste som ikke holdt nivået i en fantastisk fotballkamp.

Målsjanser: 5-4
Cornere: 5-11

Kampen: 9
En fantastisk fotballkamp og førsteomgangen er den beste omgangen vi har sett i norsk fotball på mange år. To lag som sto høyt på hverandre, mens LSK Kvinner også var gode til å variere presshøydene og varierte fint mellom lavt og høyt. 0-0 til pause kan høres kjedelig ut, men det var likevel en fantastisk underholdende fotballkamp. Andreomgang holder også et høyt nivå, men falt noe i forhold til førsteomgangen.

Børsen går for ordens skyld fra 1 til 10.

LSK Kvinner:

Cecilie Fiskerstrand: 6
Nære på en miss i starten etter dårlig tilbakespill, men står ellers bunnsolid. Har kontroll på bakrommet bak forsvaret og er ute å lukker mellomromet. Solid i feltarbeidet. Får ikke mye skudd på seg, men tar det som kommer.

Mia Authen: 7
Var overalt og ryddet opp. Trygg og solid kamp. Var også nære scoring. Vokser stadig som spiller og har tatt godt vare på plassen i startelleveren.

Malin Brenn: 6
Bunnsolid som vanlig. Gjør nesten ikke feil og rydder opp mye i egen boks. Reddet på strek tidlig i kampen og var uredd i duellene, men mistet ballen rett etter Branns scoring. Noe som gjorde at Brann kom alene med keeper.

Ina Gausdal: 6
Ny solid kamp av midtstopperen. Rydder unna det meste og er i likhet med Brenn bunnsolid bak i forsvaret til LSK Kvinner.

Emilie Woldivik: 6
En meget god prestasjon fra Woldvik. Lukker Marit Bratberg Lund helt ut av kampen og kommer på flere gode offensive løp også.

Emma Stølen Godø: 4
Usikker start og holder på å score selvmål. Er god sammen med resten av laget i presspillet, men blir litt borte utover i kampen.

Ingrid Marie Spord: 7
LSK Kvinners klart beste spiller. Rydder fantastisk opp foran forsvaret og legger seg inn som en ekstra stopper og skaper en trygghet bak.Flere gode baller mot Kyvåg i førsteomgang, men kunne tatt bedre valg utover andreomgang når Kyvåg ble lite brukt.

Laura Gashi: 6
Meget god før pause og var en del av det gode presspillet til LSK Kvinner. Forsvinner litt i andreomgang og får ikke brukt de offensive kvalitetene sine på samme måte. I likhet med Spord kunne hun med fordel brukt rommet på venstrekanten i større grad i andreomgang.

Signe Holt Andersen: 5
Ikke hennes beste kamp. Var god før pause i presspillet og bevegde seg mye. Etter hvilen forsvant hun ut av kampen og teknikken satt ikke helt offensivt når hun fikk mulighet med ballen.

Nina Jakobsson: 4
Vant en del dueller, men kom sjeldent rettvendt. Fikk til svært lite utenom å vinne dueller og slet med å komme seg igjennom Brann-forsvaret.

Thea Kyvåg: 7
Fantastisk førsteomgang av den unge kantspilleren. Tar riktige valg både med og uten ball. Presspillet til LSK Kvinner hadde aldri fungert på samme måte uten Kyvåg som leverer et vanvittig aggresivt press. Flere gode innlegg som det fort kunne blitt mål på. Kunne med fordel blitt brukt mer i andreomgang da hun hadde enorme rom foran seg, men fikk ikke ballen så mye som hun burde. Ble byttet ut tolv minutter før slutt, men det var nok et feil bytte av LSK Kvinner.

Casandra Lüthcke:
19 minutter for Ina Gausdal. Ikke nok tid til å bli vurdert.

Fiona Worts:
12 minutter for Thea Kyvåg. Ikke nok tid til å bli vurdert.

Karly Røstbakken:
Tillegstid for Mia Authen. Ikke nok tid til å bli vurdert.

Brann:

Aurora Mikalsen: 5
Solid, god til å prate. Litt ute på bærtur iblant og holdt på å rote det til ved en situasjon i førsteomgang, men rydder opp egne feil. God å ha i egen boks på dødballene.

Tuva Hansen: 8 BB
Banens store spiller. Farten hennes var Brann sin redning søndag. Rydder opp mye når LSK Kvinner kommer fremover. Uten Hansen hadde Brann fort tapt denne kampen. Kaptein med stor K i går.

Guro Bergsvand: 6
Solid, men slet til tider med tempoet til LSK Kvinner. Hun som resten av Brann slet voldsomt i førsteomgang med det høye presset til vertene og gjør nok ikke de beste valgene med ball før hvilen. God i boksspillet og rydder unna litt der.

Marthine Østenstad: 6
Solid som Bergsvand, men også hun manglet litt på tempoet. God i duellspillet, men skulle hatt et soleklart gult kort før pause da hun sparker Brenn i ansiktet.

Cecilie Kvamme: 6
En god kamp av vingbacken. Slet med å komme seg forbi Authen og Kyvåg offensivt, men spilte bunnsolid bakover. Ble utfordret på tempoet, men holdt ok følge og gjorde flere viktige returløp.

Rakel Engesvik: 4
God i innledningen, men forsvinner utover kampen. Får ikke til stort offensivt forutenom en god mulighet i den første omgangen.

Lisa Naalsund: 6
Branns beste offensive spiller søndag. Trygg med ball og slår mye gode pasninger. Kunne med fordel kanskje prøvd skuddfoten i større grad. Uansett en solid kamp av en solid spiller.

Nora Eide Lie: 5
Returen til LSK-hallen ble helt på det jevne for Eide Lie. Får straffen som sørger for seier, men klarer ikke rydde i mellomrommet defensivt på samme måte som vi har sett tidligere.

Marit Bratberg Lund: 5
Helt borte gjennom nesten hele kampen. Fikk til lite og ble tatt helt ut av kampen av en god Woldivk hos LSK Kvinner. Litt mer med etter hvilen, men skapte ikke like mye som man er vandt med å se. Gjør sine saker brukbart defensivt. Scorer på straffesparket og blir med det matchvinner.

Elisabeth Terland: 4

En svak kamp av Terland. Fikk ikke til det helt store offensivt. Slet mot et godt LSK Kvinner, og klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

Svava Ros Gudmundsdottir: 5
Spiller egentlig en veldig god kamp. Gode returløp utover kampen og er nesten nede i egen 16-meter å rydder opp flere ganger. God i presspillet som gjør at hun får store sjanser. Kom alene med keeper ved to anledninger, men klarte utrolig nok å skyte utenfor begge gangene.

Therese Åsland:
12 minutter for Rakel Engesvik. Ikke nok tid til å bli vurdert.