Bøe Risa tar selfie med fansen etter kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Bøe Risa banens beste i søndagens byderby

Atlético de Madrid og Madrid CFF barket sammen til byderby søndag ettermiddag, og etter en tett og jevn kamp endte det med ett poeng hver. Vilde Bøe Risa spilte en ny god kamp og var nære på å bli matchvinner.

Det bølget frem om tilbake i starten av kampen, men det var vertene fra Atlético de Madrid som først fikk ballen i mål.

Tidligere Avaldsnesspiller, Rasheedat Ajibade, fant Eva Navarro inne i boksen, og etter en dragning kom hun alene med keeper. Der var hun sikker og satt inn 1-0 kvarteret ut i kampen.

Atlético de Madrid jubler for 1-0-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Det tok dog ikke lang tid før gjestene utlignet. 20 minutter ut i kampen stanget Aldana Cometti ballen via keeper og i mål til 1-1.

Utover omgangen kunne det fint blitt flere mål, men stolpen sto i vien for vertene, mens redning på strek sørget for at gjestene ikke fikk en scoring til. Dermed sto det 1-1 til pause.

Madrid CFF jubler for utligningen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen var det ikke like gjevnt som i førsteomgang. Atlético de Madrid kjørte kampen totalt og bare noen vanvittige redninger fra Paola Ulloa sørget for at Madrid CFF hang med i kampen. Gjestene gikk stort sett for kontringer, men godt forsvarsspill sørget for at vertene hadde kontroll på oppgjøret.

Helt mot slutten av kampen fikk og norske Vilde Bøe Risa en kjempesjanse, men hun fikk ballen for tett på keeper og dermed endte det uten scoring for Bøe Risa, som var banens klart beste spiller.

Her er Bøe Risa nære å sette inn 2-1-scoringen, men keeper reddet. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Til slutt endte det nemlig med 1-1 og lagene tok dermed med seg ett poeng hver.

Lucía Pardo var god på topp for Madrid CFF, og skapte stadig farligheter, men forsvant litt i andreomgang. Sammen med keeper Ulloa var det de to som var de to som presterte best hos gjestene, mens Andrea Medina var sammen med Bøe Risa hjemmelagets to beste spillere, og Den spanske U23-landslagsspilleren var en av få som klarte å henge med på tempoet til Pardo og Gio på topp hos gjestene, og 19-åringen blir nok spennende å følge videre som et av de største venstreback-talentene i landet.

Andrea Medina (til høyre) var meget god og viste søndag hvorfor hun er det største backtalentet i Spania. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vi må også hylle Medina sin opptreden etter kamp. I det sure regnværet mot Real Madrid på torsdag var hun den eneste spilleren som ble igjen ute for å signere autografer og ta selfier med fansen. Hun ga seg ikke før alle hadde fått. Søndag fikk vi se det samme. Medina tok seg god tid til fansen og gikk opp på tribunen. Der lot hun alle som ville ha selfie eller autograf få det. Igjen var hun sist inn i garderoben av spillerne.