Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Blandede resultater for de lokale Toppserielagene

Det var to tap og en uavgjort i Spania for våre tre lag i Toppserien. Her kan dere kort lese opp på kampene og det nye seriesytemet som kommer denne sesongen.


Våre tre lokale damelag i Toppserien har de siste to dagene spilt treningskamper i Spania under toppserieuken.

Blandet resultatmessig i Spania
Mandag var Åsane damene først i aksjon mot en gullfavorittene denne sesong, RBK Kvinner. Det endte med et klart 1-4 tap for  den nyopprykkede klubben. Dermed fikk de oransje og sorte føle litt på toppnivået i årets Toppserie. Mathilde Sangholt scoret for Åsane. Åsane damene slo Røa i den førte kampen i Spania med 2-1.

Foto: Odd Løvset
Brann Kvinner spilte 1-1 mot Vålerenga i den første treningskampen i denne runden i Spania. Begge lagene er forventet å kjempe i toppen denne sesongen. Klubben har tilbake en del av spillerne slik at benken kunne fylles opp. Den nysignerte spilleren Alyssa Walker stanget vakkert inn et flott innlegg av assistdronningen Marit Brattberg Lund.

Arna-Bjørnar startet oppholdet i Spania med kamp mot Røa. Laget gikk på et 2-3 tap der alle målene kom på innlegg fra kant som de ikke klarte å rydde unna. Arna-Bjørnar tok ledelsen da Tora Ose satte inn ballen etter en retur fra keeper etter corner. Helt på tampen av kampen reduserte Anna Nigardsøy til 2-3.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Serieåpning litt over to uker unna
Serieåpningen denne sesongen er 25.mars. Åsane begynner hjemme mot Røa, mens Brann og Arna-Bjørnar skal til Oslo. Brann starter borte mot Lyn, mens Arna-Bjørnar skal opp mot Vålerenga.

Seriestrukturen stemt igjennom
I helgen ble det nye seriesystemet stemt igjennom med stort flertalle. Det betyr at lagene i Toppserien skal spille tre kamper mot hverandre. Ingen av lagene fra Bergen fikk en fordel med en ekstra hjemmekamp da det ble trukket. Dermed blir det en serie på 27 kamper.

Det som er klart er at NFF tok signalene på at sluttspillet ikke var noe som hadde livets rett. I fjor ble det på grensen til en parodi da klubbene spilte 18 kamper som ikke hadde noe reell betydning, for så å spille kamper om medaljer og å unngå nedrykk.

I 1.divisjon består sluttspillet, men lagene tar med seg poengene inn i dette sluttspillet.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Kamper på TV og studiesending
Det er TV2 som styrer sendingene denne sesongen, mens NRK skal ha en kamp hver uke. Slik vi har skjønt det vil det også bli en studiosending som følger serierunden, Kampene skal etter planen spilles hovedsaklig lørdager kl 15.00, mens en kamp sendes på NRK 1645.

Et slikt studio var tiltenkt i fjor også, men da kom det aldri i gang. Vi håper TV2 klarer å gi satsingen den oppmerksomheten Toppserien fortjener.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.