Bærum hadde besøk fra Tromsø denne søndagen Foto: Nicholas Noreng

Bærum valset over Tromsø: –⁠ Vi må være på vårt beste i sluttspillet

Bærum hadde få problemer med å vinne mot tabelljumbo Tromsø Storm, men skal de være konkurransedyktig i sluttspillet er de avhengige av sine tre viktigste spillere.


Tekst og foto: Nicholas Noreng

Bærum gikk tidlig ut i ledelsen, og ledet 18-13 etter første periode. Derfra og ut så var Tromsø egentlig aldri i nærheten av å utfordre den regjerende seriemesteren. Til slutt vant de lyseblå 82-42.

– Det er en kamp hvor vi ganske tidlig får kontroll, og jeg har ni spillere i dag, hvor samtlige får spille ganske bra minutter. Det er viktig at vi kan dele spilletid ganske bra i sine kamper.

Kampens toppscorer ble Bærums Abigail Loretta Hoff som endte med 18 poeng. Samtidig fikk både Julie Renee McCarthy og Makana Alassandra Stone double-double (Red.anm: over 10 poeng og 10 returer.)

– Vi spilte veldig bestemt og som et lag. Vi fikk en smell forrige helg i Bergen, og vi har reist oss bra, forteller Makana Stone.

“De tre store” danser videre
For Bærum i år er det tre spillere som har spesielt pekt seg ut i statistikkene. Makana Alassandra Stone er tredje mestscorende i ligaen med sine 19,1 poeng i snitt per kamp, samt har hun nest flest returer. Hun er en av favorittene til å bli årets mest verdifulle spiller i BLNO kvinner.

– Jeg er beæret over å bli nevnt i den diskusjonen. Det er noen veldig talentfulle jenter i denne ligaen så jeg er veldig stolt over det, sier Stone.

Julie Renee McCarthy topper både retur-statistikken, samt har hun flest blokker i ligaen.

Foto: Nicholas Noreng
Abigail Loretta Hoff topper ingen av statistikkene, men samtidig er guarden på topp 10 på de fleste av de, og er en instrumental spiller for Bærum-trener Ola Gravem Knutsen.

– Halvparten av spillerne her holder enda på junior-alder. Ønsker vi å konkurrere med Asker og Ulriken, som begge har tidligere college-spillere og importer må vi ha kvalitet i laget for å kunne gjøre det, sier hovedtreneren.

– Vi tre må være ledere. De yngre viste i dag at de kan ta en stor rolle, og med oss eldre til å pushe de til å vise hva de kan så blir det bra. Vi må være på vårt beste skal vi få det til i sluttspillet, sier den amerikanske import-spilleren Makana Stone.

– Ulriken har seilt sin egen sjø
Ulriken Eagles leder serien soleklart med 15 seire og null tap. Bak følger Asker Aliens med 13 seire og fire tap, mens Bærum ligger dårligst til av de tre lagene som de fleste så for seg som potensielle vinnere i år.

– Ulriken har allerede seilt sin egen sjø. For vår del må vi slå Asker i neste kamp for å ta tilbake andreplassen. Vi må få trent med bra kvalitet de siste ukene nå de siste ukene før sluttspillet. Får vi alle på plass, så føler eg vi skal kunne posisjonere oss bra, sier Knutsen.

I fjor ledet også Ulriken Eagles etter grunnserien uten å ha tapt en eneste kamp. Men likevel i sluttspillet var det Bærum Basket som tok seieren i finalen.

– Vi må spille forsvar. Vi må sette oss et mål, og låse de ned. Vi må jobbe godt før kampdag, og så spille veldig bra forsvar. Vi har sett de flere ganger nå, så vi vet hva som kommer. Jeg tror det kommer til å bli bra, sier Makana Stone om en potensiell omkamp med Ulriken i sluttspillet.

Se album fra kampen HER

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.