Bærum Basket brøt Ulriken Eagles seiersrekke

Det ble en høydramatisk finale mellom Ulriken Eagles og Bærum Basket i Frøyahallen denne søndagen. Bærum Basket tok hjem kongepokalen etter en forrykende sluttspurt.

Det var duket til let skikkelig finaleoppgjør mellom de to beste lagene i den norske serien på kvinnesiden denne søndagen i Frøyahallen. Ulriken Eagles hadde vunnet alle sine kamper denne sesongen og stod med 21 strake før finalekampen mot et godt Bærum Basket lag.

Bærum tar tak i kampen fra start og får en 6-0 ledelse i den første perioden før Ulriken Eagles tegner seg på scoringslisten. Litt over fire minutter ut i perioden har Ulriken Eagles snudd til 9-8. Med litt over tre minutter igjen på klokken er Bærum Basket tilbake i ledelsen med seks poeng. Gjestene holder på ledelsen har 21-17 etter den første perioden.

I den andre perioden våker Ulriken Eagles. Bærum holder stand de første minuttene, men halvveis i omgangen sender Karyn Sandford Ulriken Eagles i ledelsen med 26-25. Med to minutter igjen øker Stine Hoff Austgulen den ledelsen til 32-25 for Ulriken Eagles. Det blir også resultatet til pause.

Gjestene sliter litt i starten av tredje periode og Ulriken Eagles har 37-29 fem minutter ut i perioden, men etter det begynner laget fra Bærum ta inn forspranget til Ulriken Eagles. Etter knappe 8 minutter setter kampen spiller Raziyah Jene Farrington inn 39-38. Dermed er Bærum kun poenget bak. Ulriken går til pause med 42-40 etter den perioden.

Det er dermed klart for en meget spennende sisteperiode. Ikke mange sekunder ut i perioden er Raziyah Jene Farrington frempå og Bærum er i ledelsen i kampen. Etter litt over tre minutter øker gjestene ledelsen til tre poeng. Etter fem minutter er Bærum Basket oppe i fem poeng ledelse da Keelie Renae Lamb scorer. Karyn Sandford øker spenningen i kampen med sin trepoenger. Dermed er Ulriken Eagles kun tre poeng bak med tre minutter igjen på klokken. Med 90 sekunder igjen, så har gjestene økt til 60-54. Ulriken Eagles har bommet på for mange avslutninger i denne perioden og Bærum nærmer seg gullet.

Da klokken viser minuttet igjen har Ulriken Eagles kommet seg litt nærmere og er tre poeng bak. Raziyah Jene Farrington øker derimot ledelsen til fem poeng med under halvminuttet igjen å spille. Maren Hoff Austgulen setter et siste poeng for Ulriken Eagles, men det ender med 63-59 seier til Bærum Basket i finalen. For de av oss som så grunnspillkampen i Landåshallen i desember, så var det signaler om at Bærum Basket kunne slå suverene Ulriken Eagles. Seieren utløste euforiske gledesscener fra Bærum Basket troppen. De ble dermed årets kongepokal vinnere.

Stine Hoff Austgulen scoret 25 poeng for Ulriken Eagles denne søndagen, mens Raziyah Jene Farrington hadde det samme for Bærum Basket. Sistnevnte ble kåret til kampen spiller. Under et lite album fra kampen