Kristoffer Barmen etter kampen mot Ranheim Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball

Barmen: –⁠ Skal vi spille Obosligaen, så må vi vinne kamper som det her

Det sier Åsane sin Kristoffer Barmen etter at laget taper 1-2 hjemme mot Ranheim.

Kampen ble utsatt med en time og 15 minutter etter at Ranheim fikk en utvidet tur til Bergen denne stormfulle dagen. Laget måtte fly via Stavanger før de kom til Bergen. Åsane er i poengnød og de oransje trenger alt de kan få av poeng. Ranheim på sin side ligger litt i ingenmannsland før dagens kamp.

Kåre Ingebrigtsen og hans mannskap hadde en fin start på kampen og kun 18 minutter var spilt da Mathias Emilsen satte inn 1-0 etter et flott angrep. Åsane har ikke så mye å vise frem i den første omgangen, slik at gjestene tar pause på stillingen 1-0.

I den andre omgangen starter det igjen bra for gjestene. Sivert Solli er raskere enn Åsane keeper Simen Lillevik som legger den fotrappe spilleren i bakken. Dermed straffe til gjestene. Seriens toppscorer John Hou Sæter står klar på 11 meteren, men Åsane keeper Lillevik redder med beina fra  mannen med 16 mål denne sesongen. Minuttet etter kommer likevel 2-0. Et langskudd fra Lucas Kolstad fyker inn bak Åsane sin keeper. Åsane må ta sjanser fremover og Erling Flotve Myklebust header inn et innlegg fra Sander Strand med knappe ti minutter igjen av ordinær tid. Deretter trykker hjemmelaget på for utlikningen, men den kommer ikke. Dermed vinner Ranheim kampen med 2-1.

Ranheim ligger på en 9.plass med sine 36 poeng. Det er fem poeng opp til opprykkskvalifiseringen, mens Åsane ligger på en 13.plass med sine 28 poeng. De har kun to poeng ned til Levanger på kvalifiseringsplassen. Åsane har borte mot Sogndal, hjemme mot Lyn og borte mot Levanger igjen denne sesongen. Dermed blir det en meget spennende innspurt for Eirik Bakke og hans mannskap.