Gimle jubler for seier mot Kongsberg MIners Foto: Brage Æsøy Titlestad

Avgjorde etter sterk avslutning

Det ble en meget spennende avslutning på kampen mellom Gimle og Kongsberg Miners fredag kveld. Vertene vant til slutt med 97-95.

Det var ingen god oppladning til kampen for vertene som har fått et utbrudd av Covid-19 i troppen. Onsdagens oppgjør mot serielederen Frøya måtte utsettes. Denne fredagens stod sterke Kongsberg Miners på andre banehalvdel.

Gimle - Kongsberg Miners 97 -95 (23-18, 20-24, 24-32, 30-21)

I den første perioden var Gimle frisk og klubben laget ledet 23-18 etter den første perioden. Gjestene fant litt rytmen igjen i den andre perioden og vant den med 24-20. Dermed gikk vertene til pause med knappe 43-42.

Etter pausen var det et nytt gjestelag som kom på banen. Klubben vant 32-24 og tok dermed en klar føring i kampen. Før siste periode ledet klubben 74-67. Dermed lå Miners an til å kunne stikke av med poengene i denne vanskelige bortekampen.

I den tredje perioden fortsatte laget å øke og de hadde en periode hele 10 poeng på vertene Gimle. Audun Eskeland hadde stor fravær foran denne kampen, men de som kom inn stod frem i denne kampen. En enorm sluttspurt gjorde at klubben tilslutt snudde kampen og vant perioden med 30-21. Dermed vant klubben kampen med 97- 95.

Seieren flyttet laget to poeng bak serielederen Frøya. Klubben har derimot to kamper til gode på serielederen. Kongsberg Miners er på tredjeplass i serien og klubben har seks poeng opp til serielederen med en kamp mindre spilt.

For vertene scoret Reidar Greve 31 poeng. I tillegg hadde trioen Milovan Savic (20), Espen Fjærestad (19) og Lars Espe (18) poeng for laget. Gjestenes mestscorende ble Ognjen Nisavic ble kampens toppscorer med 33 poeng, mens duoen Marin Mornar (25) og William Lybæk (20) fulgte like bak.