Molde NM-gull J19 2022 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
J19-NM-finale

Avgjorde i 99. minutt: –⁠ Det er magisk

Det ble en tett J19-NM-finale mellom Klepp og Molde og avgjørelsen falt først i 99. spilleminutt. Se også intervjuer med begge lag.

J19-NM-finalen gikk av stabelen på Intility Arena i Oslo fredag kveld.

Selv om Klepp styrte en del av banespillet i starten av kampen, var det Molde som tok ledelsen. Eivor Ulvund dro av seg en spiller og satt ballen opp i lengste hjørnet. 1-0 til Molde.

Eivor Ulvund jubler for scoring i finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Klepp snudde kampen

Utover omgangen presset Klepp på noe voldsomt og kun en god Mari Dahle i Moldemålet, samt marginer gjorde at Molde holdt ledelsen lenge. Det var frem til Sofie Bjørnsen plutselig fikk ballen. Hun hamret ballen i mål til 1-1 to minutter før pause.

Etter hvilen startet Klepp best og Ine Mauland Tveit satt inn 2-1-scoringen for rogalendingene snaue kvarteret ut i omgangen, men etter det snudde kampbilde.

Klepp jubler for scoring i finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Molde kom tilbake

Molde tok mer og mer over og skapte farligheter på farligheter. Kun åtte minutter etter Klepps scoring satt den også for romsdalingene. Elin Andrea Flatø Golmen hamret inn en retur og 2-2 på Intility Arena.

Molde var også nærmest utover omgangen, og spesielt på dødballer var de farlige. Likevel holdt Klepp unna og kampen gikk til ekstraomganger.

I ekstraomgangene bølget det veldig frem og tilbake, og begge lagene så slitne ut. Men med et minutt igjen å spille smalt det. Ulvund dukket opp på en godt slått corner og stanget inn 3-2-scoringen for Molde. Det til ellevill jubel for Moldeleiren.

Klepp sendte alt i angrep på tampen, men klarte ikke å trenge seg igjennom Molde-forsvaret og dermed kunne Molde juble for NM-gullet.