FK Haugesund pg Bryne er to av lagene som spiller i den nye nasjonale 2.divisjonen for kvinner i 2023. Foto: Tormod Lindøe

Avdelingene i 2.divisjon er klare

I dag kom avdelingsoppsettet til den nye nasjonale 2.divisjonen kvinner. Sjekk ut avdelingene her.


I dag kom oppsettet for den nye nasjonale 2.divisjonen. Vi har sett på avdelingene og hentet noen kommentarer fra oppsettet.

Avdeling 1:
Amazon Grimstad
Arendal
Avaldsnes 2
Bryne
Haugesund
Herd
Molde
Frigg
Vålerenga 2
Rosenborg 2
Sogndal
Tiller
Tynset
Viking

Lars-Inge Holte, ansvarlig for damesatsingen i Arendal fotball
- Lange turer, men vi var forberedt på det. Vi skulle gjerne hatt med oss Odd og Nanset da de er i nærheten av oss, men vi var forberedt på at vi måtte vestover. Knalltøff gruppe, så vi tror det blir en tøff sportslig sesong.

Magnus Meling, Viking, hovedtrener
- Glade for omleggingen som har kommet. Ting blir mer profesjonalisert. Vi gleder oss til mange spennende og jevne kamper. Blir mer reising, men det må vi regne med i forhold til geografien. Kjekt å møte nye lag.

 Tom-Gøran Jønsson, trener Herd Kvinner
- Vi hadde satt opp et forslag som var veldig likt det som kom. Vi hadde med de to Oslo-lagene, men slapp unna de lengste reisene til Nord-Norge. Kjekt for jentene fra Sunnmøre å reise land og strand rundt for å spille fotball.

Helge Sæther, lagleder Frigg damer
- Det er litt ujevne avdelinger, uten at vi kjenner alle lagene. Reising og økonomi blir en utfordrene.

Haugesund trener Thomas Dahle sier følgende  til klubbens hjemmeside:
- Ved første øyekast ser det ut som en veldig tøff avdeling, men det var også ventet. Vi er uansett klare for utfordringen med å måle oss mot spennende lag hvorav flere, som Molde og Viking, er hardtsatsende klubber. Vi vil få matchet oss skikkelig rundt omkring i landet og jeg ser på dette som fantastisk mulighet og utfordring for oss. Her må vi komme godt forberedt og være konkurransedyktige allerede fra starten av

Avdeling 2:
Bjørnevatn
Bossmo/Ytteren
Nanset
HamKam
KFUM
Kongsvinger
LSK 2
Lyn 2
Medkila
Mjølner
Porsanger
Sarpsborg 08
Stabæk 2
Odd

Reidulf Høybakken, Porsanger, leder i Porsanger IL
- Vi er veldig fornøyd med oppsettet. Hadde ønsket oss et Østlandslag til, men er fornøyd. Ingen av lagene sørpå har vært i Lakselv i slutten av oktober. Kan bli spennende. 

Øyvind Breivik, Bossmo/Ytteren, hovedtrener
- Oppsettet innebærer voldsom lange reiser for, spesielt turene til Finnmark blir lange. Vi hadde nok ønsket oss noen lag fra Trøndelag, men nå får rundt en elleve reiser som anslagsvis vil koste rundt 130-140.000 per reise.

Frank Andersen, daglig leder Mjølner
- Det kunne vært verre, om vi f.eks hadde fått Vestlandet og Trøndelag i oppsettet.  Det handler om reisevei og ikke lagene vi skulle møtt. Blir nok uansett noen overnattinger denne sesongen på laget.

Stabæk skriver følgende på egne sider etter at oppsettet ble klart:
Vi får med andre ord møte mange lag vi aldri har spilt mot før, og får muligheten til å se vakre Nord-Norge ved hele fem anledninger. Dette blir kult.

Oppsettet og terminlister kommer i januar.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kvinneidrett