Askøy Fotball sendte naboen ned

Det var klart for lokalderby på Askøy denne lørdgaen. Askøy Fotball hadde muligheten til opprykk, mens Østsiden Askøy kjempet for å unngå nedrykk.

Gjestene har hatt en forrykende høstsesong, men før kampen hadde laget tre poeng og 22 mål å ta igjen på Loddefjord om det skulle bli opprykk. Derfor var det nok best på øyen som var det som motiverte gjestene. Østsiden Askøy har slitt denne høsten og laget startet lørdagen under streken. Skulle laget overleve, så måtte klubben ha et bedre resultat enn Trott eller Sotra 2.

Målløst til pause
Det var mye folk på tribunen og lagene kriget gjennom den første omgangen. For Askøy Fotball trener Knut Helge Hatletvedt var det hans siste kamp som trener for gjestene. Det stod 0-0 til hvilen, men på det tidspunktet ledet Trott 4-0 og Sotra 2 med 5-0.

Østsiden Askøy fikk ikke den starten de ønsket. Fem minutter ut i mgangen setter Mons-Ivar Guleng inn 1-0 til gjestene. På tampen av oppgjøret setter Tord Olsen Brynjulfsen inn 2-0 etter corner tatt av Tobias Juvik. På overtid får gjestene straffe og Østsiden Askøy sin William Ophus Fretheim senes i dusjen. Den straffen bommer gjestene på. Det hele ender dermed med 2-0 til gjestene.

Vertene rykker ned
Med dagens resultater var det nedrykk for Østsiden Askøy etter dagens kamp. Trott og Sotra 2 vant med klare sifre og dermed hadde heller ikke seier hjulpet dagens verter. For Askøy Fotball ble sesongen en opptur. Laget endte på en andreplass etter Loddefjord som stakk av med opprykket fra denne avdelingen.