Ronja Foss Arnesen - Vålerenga Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Nyttårskalender - Luke 2

Arnesen om 2023-opplevelsene: –⁠ Ekstremt gøy

Ronja Foss Arnesen (17) fikk i 2023 sin Toppseriedebut, hun fikk oppleve seriegull, cupsølv og Champions League-spill for Vålerenga. Det endte til slutt med proffkontrakt for Nordstrandsjenta. Vi tar deg igjennom Ronjas 2023-sesong og reisen til proffkontrakt.


Hver dag i romjulen fra 25. desember og frem til og med 1. januar 2024 (totalt 8 luker) vil vi komme med et nytt intervju fra Toppserien på Kvinneidrett.no i det vi har kaldt en nyttårskalender.

Hun var nemlig én av to Oslo-jenter som var i Vålerengas A-lag denne sesongen. Selma Pettersen, som kommer fra Kjelsås var den andre.

Arnesen er vokst opp på Nordstrand, et steinkast unna Niffen. Nordstrand har stolte håndballtradisjoner og Arnesen var en tur innom håndballen i yngre alder, men endte opp med å bli fotballspiller. Foran 2022-sesongen ble hun hentet til Vålerengas rekruttlag samtidig som hun og begynte på Valle Hovin Videregående Skole.

Siden den gang har ting gått fort. I 2023 ble hun tatt opp på A-laget og har siden spilt seks Toppseriekamper, samt to NM-kamper for Vålerenga. Det hele endte med seriegull og cupsølv.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Toppseriedebut

Debuten kom i cupens 1. runde borte mot Porsanger 31. mai. Arnesen spilte hele kampen i det som ble en 6-0-seier.

Toppseriedebuten fikk hun borte mot Åsane 16. september. Der kom hun inn for Stine Brekken etter 59 minutter.

– Det har vært veldig gøy å ha fått vært med og få muligheter til å være med på Norges beste lag, og å få se hvordan det er på det høyeste nivået i Norge, sier Arnesen til Kvinneidrett.no.

Se Arnesen komme inn til sin Toppseriedebut:

Arnesen i aksjon under sin Toppseriedebut. Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball

17-åringen fikk og sin aldersbestemte landslagsdebut da hun med J18-landslaget slo Portugal to ganger. I den første kampen 20. september startet hun og spilte 79 minutter i 3-1-seieren, mens i den andre kampen kom hun inn etter 61. minutter og var med på en 1-0-seier.

Senere på høsten fikk Arnesen også være med på J19-landslagssamling. Der ble dt blant annet 0-2-tap for LSK Kvinner i en treningskamp der Arnesen ble sittende på benken.

Ronja Foss Arnesen under landslagssamling med J19-landslaget høsten 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Seriegull

I november kunne hun så juble over seriegull med Vålerenga.

– Det var ekstremt gøy og veldig kult, sier hun om å ta seriegull.

Og med to kamper fra start og fire innhopp i Toppserien har hun og fått bidratt godt på banen i 2023.

– Det føles så klart veldig deilig å føle at du har vært en del av det. Jeg har fått mange muligheter, så det er veldig gøy og jeg er veldig fornøyd med det.

Arnesen (nummer to fra venstre) sammen med Stine Brekken, Ane Jørgensen og Mawa Sesay etter at Vålerenga fikk seriegullet i november. Foto: Nicholas Noreng

Champions League

En annen mulighet hun fikk i 2023 var å spille Champions League-kvalifsering. 86 minutter ut i hjemmekampen mot Real Madrid ble hun byttet inn for Olaug Tvedten. Hun ble med det den andre Nordstrandsjenta som har spilt Champions League for Vålerenga. Kun Tine Celine England Karstensen (22) har gjort det samme før (2020 red.anm.).

– Det var også veldig gøy. Ekstremt gøy å møte utenlandske motstandere og se hvordan nivået er der. 

Ronja Foss Arnesen løper fra den australske landslagsspilleren Hayley Raso under hjemmemøte med Real Madrid i Champions League. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Proffkontrakt

Etter sesongen ble Arnesen belønnet med proffkontrakt i Vålerenga. Proffkontrakten strekker seg ut 2025-sesongen. Den kvikke, sterke og uredde 17-åringen fra Nordstrand er med det klar for to nye sesonger i Oslo-klubben.

– Det er mye som har skjedd på kort tid, for ett halvt år siden så trente jeg med rekrutt og var der, og nå signerer jeg min første proffkontrakt. Det føles veldig deilig og riktig, og jeg har troa på at jeg kommer til å fortsette å utvikle meg her, sa Arnesen til Vålerengas hjemmesider.

Fremover drømmer Arnesen om utlandet. Hun ønsker å bli så god som mulig å drømmer om å spille i en toppklubb. Først er det dog noen år til med toppseriespill i Vålerenga.

– Jeg vil jo se hvor god jeg kan bli, så jeg håper på at det er i en toppliga og i en toppklubb i utlandet, sier Arnesen avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Ronja Foss Arnesen i aksjon mot Rosenborgs Anna Jøsendal i Toppserien 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.