Måljubel fra Amazon Grimstad Foto: Andreas Kristoffer Berge

Amazon Grimstad over streken

Amazon Grimstad tok alle poengene i den viktige duellen med Avaldsnes 2 i helgen. Dermed byttet lagene plass på tabellen. Les om hvordan det står til i 2.divisjon avdeling 1.


Den største endringen fra forrige oppdatering finner vi i bunnen av tabellen. Amazon Grimstad sin 1-0 seier mot Avaldsnes 2 gjorde at lagene byttet plass på tabellen. Dermed er laget fra Grimstad over streken for første gang på lang tid. Avaldsnes 2 sin svake formkurve fortsetter.

Tynset fikk med seg ett poeng hjemme mot Arendal, mens Herd ikke hang med mot RBK 2. Haugesund og Frigg tapte begge sine hjemmekamper. Det mot henholdsvis Tiller og serielederen Viking.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Sogndal damene fikk med seg tre sterke poeng borte mot VIF 2 etter strålende spill av bl.a klubbens sisteskanse. Det flytter laget opp på 27 poeng og klubben er nok sikret en ny kontrakt med det resultatet.

Med fem runder igjen er det fortsatt Viking som leder med fem poeng på Molde. Molde slo Bryne denne helgen. Under kan dere lese om kommentarer fra klubbene etter helgens runde. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

Lørdag:

Tynset IF - Arendal Fotball Kvinner 0-0 (0-0)

Kampanalyse:

Arendal trenar Remi Natvik:
- En brukbar borteprestasjon. Vi skaper bra med sjanser, men vil seg ikke helt på siste 3-del.

FK Haugesund - Tiller Idrettslag Fotball 0-1 (0-1)
0-1 Andrea Buberg Sæteren

Kampanalyse

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- Tiller er et meget godt lag, de kjører oss i 1 omg og vi sliter i press spillet vårt. Justerer til 2 omg, siste 25 min så stresser/ presser vi frem flere gunstige situasjoner uten at vi klarer å score. En god 2 omg av oss.

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Fin seier borte vs Haugesund, tøff kamp hvor vi får kampen inn i vårt spor i 1.omg, burde scoret flere mål, også blir det litt hektisk på slutten i 2.omg når Haugesund ofrer alt fremover. Veldig fornøyd med seier og takk for hyggelig og profesjonelt vertskap  Sogndal borte next 
Foto:
Frigg Oslo FK - Viking FK - Kvinner 0-3 (0-2)
0-1 Hanne Sæthre Jakobsen
0-2 Kristina Louisa Milne
0-3 Maria Min Xiu Sørensen

Kampanalyse:

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Ordentlig krigekamp mot en tøff motstander. Jevnspilt i starten. Vi er effektive og utnytter de to første gode sjansene. 2-0 ledelsen gjør at vi får kampen i vårt spor. I 2.omg bruker vi ballen enda bedre og tar ut deres angreps våpen. Etter 3-0 har vi fullstendig kontroll på kampen, selv om Frigg er nære på flere ganger. Utfordrende og uvant bane å spille på, men jeg synes vi står bra i krigen og er gode til å spille etter forholdene. Meget sterkt resultat

Vålerenga Fotball Damer - Sogndal FK Damer 0-1 (0-1)
0-1 Vårin Ness

Kampanalyse:

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- Sogndal hadde god keeper og marginene med seg i dag. De scorte på sin sjanse og vi bommet på våre. Når det er sagt er vi misfornøyde med å ikke skape enda flere, og større. Strålende innsats, men mye å gå på presisjon.

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Sjukt, sjukt, sjukt deilig. Ein slitekamp som me bikkar i vår favør. D har vore mykje stang ut og marginar i mot i år, så å ta 3 poeng borte mot eit godt VIF 2 var enormt. Utruleg stolt over måten jentene ofrar ALT i boks. Me scorar eit mål etter læreboka, fantastisk spel, som endar me eit klasseinnlegg frå Njøs som Vårinn breisidar i mål. Laginnsats av dimensjonar. Magisk 
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Molde FK Kvinner - Bryne FK 4-1 (1-0)
1-0 Elin Golmen
2-0 vilde Pommeresche Aasprang
3-0 Sanna Andersen Mahle
4-0 Sanna Andersen Mahle
4-1 Oline Øfsteng

Kampanalyse:

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Møter et Bryne lag som vi slet med borte - og de er gode fra start av idag og. Etter en litt trøblete start løsner det veldig for oss, bør ha flere mål, men er fornøyd med solid seier. Her har vi et lag i utvikling.

Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Vi slipper inn den første rett før pause, også får vi en i fleisen rett etter pause - da blir det tungt. Molde er veldig solide på dødball og vi matcher de ikke i egen boks.
Masse læring for oss.

Søndag:

Rosenborg BK Kvinner 2 - Sportsklubben Herd 3-0 (1-0)
1-0 Hedda Krogstad Lium
2-0 Celine Emilie Nergård
3-0 Ellijanne Skrede Anderson

Kampanalyse:

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- I dag er vi dessverre ikke gode nok til å slå et meget godt RBK2.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Amazon Grimstad FK - Avaldsnes Utviklingslag 1-0 (0-0)
1-0 Lise Farstad

Kampanalyse:

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- I dag spilles det en 2.divisjonskamp med et voldsomt tempo fra begge lag. I førsteomgang har vi de største sjansene, men lykkes ikke foran mål, men i andreomgang satt den. Nydelig frispark som stusses i bakrom der Lise Farstad får satt inn kampens eneste scoring.

Jentene skal ha voldsom skryt i dag . Den innsatsen de legger ned er enorm. De løper i makstempo til de ikke kan stå på bena lenger. De vinner duellspillet og andreballene, noe som gjør at vi skaper flere store målsjanser. En fortjent seier i en kamp som fort kunne endt med større sifre. Samtidig er vi bunnsolide defensivt igjen. Vi slipper knapt til en målsjanse og holder nullen for fjerde gang på rad på Levermyr.

Deilig å klatre over streken og ekstra moro å se at vi trykker på de riktige knappene hos jentene som virkelig gir alt og legger ikke noe imellom. I dag var det en stor lagseier der alle både på og utenfor bidro sterkt.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon