Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball

Al-Rantisi: - Ekstremt lærerikt

Det sier Toppseriedommer Shahad Emad Al-Rantisi om å få dømme på øverste nivå i Norge. Mandag kveld hadde NFF Hordaland en samling for dommere i Core gruppen.


Tekst og foto: Trond Gausemel

Mandag kveld var rundt 20 unge dommere samlet på kretskontoret for å være med Norcore gruppe i 2024. Det er også egen jentegruppe i år. Dette er flott og ikke minst viktig for fremtidens rekruttering, og for å vise at kvinnelige dommere kan nå toppen hvis de bare vil satse på dømmingen.

I NFF Hordaland har vi år fått flere kvinnelige dommere i kretsen. De startet med å løpe på Nymarksbanen i duskregnet, og samtidig skulle de svare på noen regler innenfor fotballens kunnskaper. Dette for å teste litt kondisjon og regel kunnskap. Etter dette var det å samles inn på kretsen for mat også gå igjennom de nye reglene som en skal ha fokus på i år og nå er det protest mot dommer avgjørelser og oppførsel mot dommere ut på banen.
Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball
I tillegg til innskjerping på de reglene som allerede er i bruk, som f.eks offside, frispark og evt bruk av kort i etterkant av situasjoner som tilsier dette. Freek Van Herk som dømmer Post Nord og har dømt på høyt nivå i Nerland hadde ansvaret for dette opplegget mandag kveld sammen med kretsen representert ved Christoffer Tveit og Ruben Haugland.

Gruppen fikk en gjennomgang av videoklipp av kamper med ulike situasjoner angående gult/rødt kort og sette kriterier på hvorfor det. Helt til slutt en lite foto seanse av gruppene som skal dømme noen kamper sammen i årets sesong med oppfølgingsansvarlig til hver gruppe. I år er en assistent gruppe og dette er ny gruppe i CORE gruppene.

Hør hva Oda Hjellum og Shahad Emad Al-Rantisis har å si om det å dømme:Hør hva Markus Lille hadde å si etter samlingen:

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

NFF Hordaland