Aker-jentene kunne juble i garderoben etter deres tredje strake seier. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Aker med sin tredje strake - Svendsberget banens beste igjen

Marthine Svendsberget har virkelig funnet formen og med syv scoringer søndag ble hun kåret til banens beste for andre gang på rad. Samtidig tok Aker sin tredje strake seier med 34-22 over Follo.

Lagene fulgte hverandre tett i starten og snaue ti minutter ut i kampen tok Follo komandoen da de fikk en tremålsledelse. Det førte til en Aker-time-out og den var vellykket. Aker knappet innpå og begynte å dra ifra. Til pause ledet nemlig Aker plutselig 20-14. De siste åtte minuttene før hvilen vant Aker hele 7-1 og fikk med det en solid ledelse inn til pause.

Og det var mye takket være et godt forsvar og en god Maren Austmo Pedersen i Aker-målet. Hun endte nemlig med en redningsprosent på hele 41 prosent.

Det gode Aker-spillet fortsatte i andreomgang. Aker hadde utover full kontroll og lot også de yngste få litt spilletid. Da var det mye glede når blant annet Martine Skudvig Mork scoret sitt første mål i Rema 1000-ligaen. I tillegg til at jubelen også sto i taket da Tora Charlotte Tande-Elton kom inn og reddet to syv-metere.

Til slutt kunne Aker da juble for en solid 34-22-seier.

Tore Charlotte Tande-Elton (i midten) reddet to straffer, mens Martine Skudvig Mork (til høyre) scoret sitt første mål i Rema 1000-ligaen. Til venstre ser vi Henriette Jarnang. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

En som virkelig var "on fire" var en knallgod Marthine Svendsberget, som igjen viste seg frem fra sin beste side. Hun scoret åtte mål mot Oppsal forrige helg, mens søndag vartet hun opp med syv nye, i tillegg til bunnsolid forsvarsspill. 21-åringen har virkelig fått fart på ting de siste kampene og er nå oppe i hele 20 mål på de siste tre kampene. Totalt har det blitt 52 scoringer på venstrekanten til Aker denne sesongen.

Marthine Svendsberget er "on fire" for tiden og ble igjen kåret til banens beste. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet